FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hague u četvrtak s Nikolićem, Dačićem i Vučićem

BEOGRAD, 29. svibnja 2013. (Hina) - Šef britanske diplomacije William Hague posjetit će u četvrtak Srbiju i razgovarati s najvišim državnim dužnosnicima, priopćeno je u srijedu u Beogradu.

Britanskog ministra vanjskih poslova primit će srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, potvrđeno je u Nikolićevu uredu.

Hague će tijekom popodneva imati i odvojene sastanke s premijerom i vicepremijerom Srbije Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

Srbijanski mediji izvijestili su da je britanski šef diplomacije uoči posjeta Srbiji "pozdravio napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", podupirući "efikasnu primjenu bruxelleskog sporazuma", a premijerima Srbije i Kosova Ivici Dačiću i Hashimu Thaciju čestitao "poduzimanje još jednog koraka u pravcu unapređenja odnosa između Srbije i Kosova".

"Samo istinski napredak na terenu bit će jamstvo za nastavak napredovanja prema budućnosti članstva u Europskoj uniji, kao i sigurnosti i stabilnosti za građane i Srbije i Kosova", poručio je u pisanoj izjavi britanski šef diplomacije uoči posjeta Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙