FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 27. svibnja

ZAGREB, 27. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 27. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o državnom odvjetništvu koje, u skladu s propisima EU, predviđaju obvezu DORH-a da kroz zajedničke istražiteljske ekipe surađuje s nadležnim tužiteljstvima dviju ili više članica EU. Vlada naime predlaže u Zakon implementirati Okvirnu odluku Vijeća EU o zajedničkim istražiteljskim ekipama, što je i europski prioritet u borbi protiv trgovine drogom i ljudima te terorizma. (14 sati, Hrvatski sabor, Trg s. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će pripadnike Oružanih snaga RH (OSRH) sa stručnom spremom doktora znanosti uoči obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i i Hrvatske kopnene vojske 10 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) tradicionalni godišnji "Dan poduzetnika" posvećuje temi "Uloga poduzetništva u Europskoj uniji", a ove je godine okupljanje poduzetnika u znaku i obilježavanja dvadesete godišnjice HUP-a. Sudionicima skupa, kako je najavljeno, obratit će se i predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, kao i predstavnici Međunarodne organizacije poslodavaca i Europske komisije. Najavljen je i dolazak potpredsjednika Vlade Milanke Opačić i Branka Grčića, te ministara gospodarstva Ivana Vrdoljaka, poduzetništva o obrta Gordana Marasa, turizma Darka Lorencina, zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, graditeljstva Anke Mrak Taritaš i zdravlja Rajka Ostojića. U raspravi na temu "Jesmo li spremni za Europsku uniju i gdje je naša prilika?", sudjelovat će poznati hrvatski gospodarstvenici i stručnjaci (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

VELIKO TRGOVIŠĆE - Predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović boravit će u Krapinsko- zagorskoj županiji te će posjetiti Oroslavje, Pregradu i Veliko Trgovišće, gdje će pružiti podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnike Oroslavja i Pregrade, Ivanu Tuđi i Marku Vešligaju, te kandidatu za načelnika Velikog Trgovišća, Stjepanu Pavliši. Središnji predizborni skup je u Velikom Trgovišću (18,15 sati, Dubrovčan).

ZAGREB - Bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov pomoćnik Ivica Bačić danas će ponovno sjesti na optuženičku klupu zbog "slučaja kamioni" koji je Vrhovni sud vratio na novo suđenje ukinuvši prvu presudu kojom su nekadašnji HDZ-ovi čelnici Ministarstva obrane osuđeni jer su kupnjom skupljih i lošijih kamiona za Hrvatsku vojsku državu navodno oštetili za 10,2 milijuna kuna. Presudu kojom je Rončević nepravomoćno osuđen na četiri, a Bačić na dvije godine Vrhovni je sud ukinuo početkom travnja zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaja Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjima direktora T-HT-a Ivice Mudrinića, nekadašnjeg čelnika Janafa i Ine Dubravka Tkaličića te bivšeg direktora Hrvatskih voda Slavka Rajnovića. Uz Sanadera i njegovu bivšu stranku na optuženičkoj klupi u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici su i njegov nekadašnji glasnogovornik Ratko Maček, bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Svi osim Sanadera i Mačeka priznali su optužbe da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih institucija i tvrtki, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su moguće nezakonitosti počinjene bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Marš za bračnu jednakost organiziraju udruge Kontra i Iskorak od 16 do 17 sati na Zrinjevcu. Potom će se zaputiti prema Trgu sv. Marka gdje će razviti transparente i rainbow zastavu ispred sjedišta Vlade RH te održati govore.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙