FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za subotu, 27. travnja

ZAGREB, 27. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 27. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Inicijativa "Srđ je naš" održat će konferenciju za novinare u povodu prvog referenduma na zahtjev građana u Republici Hrvatskoj, koji će se održati u nedjelju (9 sati, Luka Gruž, parking za autobuse kraj Konzuma).

VARAŽDIN - Potpredsjednik vlade Neven Mimica podijelit će Certifikate poljoprivrednim proizvođačima, koji se dodjeljuju osmu godinu zaredom onima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskoj tržnici. Certifikat je dokaz da su poljoprivredni proizvodi, koje zakupci prodaju tržnici, isključivo proizvodi domaće proizvodnje od samih zakupaca, a ove godine zabilježen je rekordni broj certificiranih proizvođača, njih 87 (10 sati, Varaždinski plac, A. Šenoe 12).

SPLIT - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić uručit će povelju povodom upisa Klapskog pjevanja na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Povelju će uručiti Anti Tonku Podrugu, podpredsjedniku udruge "Klapa" koji je simbolično prima u ime svih klapa u Hrvatskoj (11 sati, foyeru HNK Split). Potom će se održati konferencija za medije o zaštiti baštine i kulturnog krajolika na kojoj će govoriti uz ministricu govoriti i Goran Kovačević, član Gradskog vijeća Splita (12 sati).

ČAKOVEC - Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodit će svečano misno slavlje proslave državnog spomendana Zrinskih i Frankopana. Na misi će se, uz predstavnike Međimurske županije, koja obilježava 20. obljetnicu osnutka, Grada Čakovca, Matice hrvatske i Družbe Braća hrvatskoga zmaja te članove drugih izaslanstava i brojne vjernike, okupiti i članovi povijesnih postrojbi iz Hrvatske i inozemstva koji će održati već tradicionalnu smotru u čast spomendana Zrinskih i Frankopana. Nakon mise uslijedit će prigodni program na Trgu Republike, gdje će novoimenovanim počasnim članovima Zrinske garde Čakovec, među kojima je i biskup Jezerinac, biti uručene prigodne povelje (10 sati, Crkva sv. Nikole biskupa).

ZAGREB - Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, a uz potporu zagrebačkog Kaptola, prvi put u Hrvatskoj organizira blagoslov kućnih ljubimaca te poziva građane da dođu sa svojim kućnim ljubimcima na to jedinstveno događanje (17 sati, zagrebački park Maksimir, velika pozornica).

ZAGREB - Utakmica 29. kola Prve HNL, Dinamo – Slaven Belupo (19 sati, stadion Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙