FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 14. svibnja

ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 14. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatsko-poljski gospodarski forum održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u sklopu posjeta predsjednika Republike Poljske Bronislawa Komorowskog Hrvatskoj. Forumu će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i poljski predsjednik Komorowski. Na forumu će sudjelovati predstavnici poljskih gospodarskih i financijskih institucija te poduzetnici iz područja prometa, informatike, građevinarstva i prehrambene industrije te hrvatski gospodarstvenici. Razgovarat će o jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Poljske u svjetlu ulaska Hrvatske u EU (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Štrajk tri sindikata hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa - Hrvatskog sindikata prometnih pilota, Sindikata kabinskog osoblja i Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu (6 sati). Štrajk bi, prema najavama, trebao trajati do ispunjena zahtjeva, pri čemu se traži zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine. Kompanija ističe da najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima. Iz Uprave je najavljeno da će u slučaju štrajka konferenciju za novinare održati u 13 sati u upravnoj zgradi u Buzinu (Bani 75b).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata javnih i državnih službi na temu "Najava referenduma u javnim i državnim službama" (12 sati, Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Prilaz Gjure Deželića 2).

ZAGREB - Završni skup koalicije SDP-HNS- HSU-HSLS za Zagrebačku županiju te koalicijskih kandidatkinja za županicu Ivane Posavec Krivec i gradonačelnicu Velike Gorice - Vesne Fabijančić-Križanić (19 sati, iza Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici). Skupu će prisustvovati i predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Vesna Pusić te HSU-a Silvano Hrelja, kao i predsjednici županijskih organizacija Mihael Zmajlović (SDP), Josip Jambrač (HNS), Stjepan Orgulan (HSU) i Željko Fadljević (HSLS). Na skupu će se predstaviti i kandidati za zamjenike županice Boško Pribičević (SDP) i Ivona Beus Richembergh (HNS).

SPLIT - Konferencija za novinare HGS-a HSS-a i SU-a Split na temu "Lokalni izbori za Split" (11 sati, prostorije Hrvatske seljačke stranke Split, Trg Republike 2/II). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HGS-a Split Željko Kerum, predsjednica SU-a Split Milica Cipci i predsjednik HSS-a Split Željko Sikirica.

RIJEKA - U nastavku suđenja riječkoj državnoj inspektorici Biserki Gregorović (1953.) i još pet osoba za zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te za protuzakonita posredovanja, koje je u studenom prošle godine počelo na riječkom Županijskom sudu trebao bi svjedočiti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (9 sati, Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7).

ZADAR - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić prisustvovati Skupštini Zračne luke Zadar (12,00 sati), a obići će radove nove luke Gaženica (15 sati, predviđene su izjave za medije).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙