FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalovac: tri kandidata za župana i četiri za gradonačelnika

KARLOVAC, 3. svibnja 2013. (Hina) - Za karlovačkoga župana stigle su tri pravovaljane kandidature, kandidacijskih lista za izbor članova Županijske skupštine stiglo je sedam, za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine kandidirale su se četiri osobe, a za gradonačelnika Karlovca natjecat će se četiri kandidata te za gradsko vijeće sedam lista.

Na konferenciji uza novinare u karlovačkome Županijskom izbornom povjerenstvu predsjednik Ivan Perković izvijestio je da su pravovaljane kandidature za župana istaknuli Dražen Bogović (HSP) sa zamjenicima Antom Palijanom i Damirom Milčićem, zatim Boris Ožanić (SDP) sa zamjenicima Milom Biondom i Bojanom Prebežićem te Ivan Vučić (HDZ) sa zamjenicima Josipom Šafarom i Ivanom Banjavčićem.

Za zamjenike župana iz redova srpske nacionalne manjine natječu se Žarko Kotur u ime skupine birača, Siniša Ljubojević u ime SDSS-a, Milan Rodić u ime Srpske narodne stranke (SNS) i Nikola Trbojević kao kandidat skupine birača.

Za Županijsku skupštinu natječu se Akcija umirovljenici zajedno, čiji je nositelj Darko Križanić, koalicijska lista HDZ-HSS-HSLS-HSP AS, čiji je nositelj sadašnji župan Ivan Vučić (HDZ), HSP čiji je nositelj Juraj Škrtić, Laburisti (HL SR) s nositeljem Marijanom Grubešićem, SDSS i nositelj Siniša Ljubojević, te koalicijska lista SDP-HNS-HSU-ZS čiji je nositelj Boris Ožanić (SDP).

U karlovačkome Gradskom izbornom povjerenstvu doznajemo od predsjednika Tomislava Marasa da su pravovaljane kandidature za Gradsko vijeće stigle od dviju koalicija s HDZ-om i SDP-om na čelu te od laburista (HL SR), skupine birača uz Davora Petrečića, Saveza za promjene, Akcije umirovljenici zajedno te liste HSP-a.

Kandidati za gradonačelnike Karlovca su Josip Benčić (SDP), Damir Jelić (HDZ), Marinko Marinović (HSP) i Davor Petračić (skupina birača).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙