FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LAS VEGAS - Pop zvijezde Taylor Swift i Justin Bieber veliki su pobjednici glazbenih nagrada Billboard 2013. a na svečanosti održanoj u nedjelju navečer u MGM Garden Areni u Las Vegasu priznanje je odano i glazbenim legendama Madonni i Princeu. Bieber koji je među tri nagrade odnio i onu u kategoriji najboljeg muškog izvođača, nastupio je na ceremoniji dodjele nagrada s pjesmom "Take You". Odnio je i nagradu First Milestone Award za muzičku inovaciju i ingenioznost koju su dodijelili fanovi. "Imam 19 godina i mislim da radim prilično dobar posao", kazao je Bieber. "Ja sam umjetnik i treba me se shvatiti ozbiljno", dodao je. Swift je osvojila osam nagrada među kojima i glavnu nagradu - za izvođača godine te za najbolji album "Red". Zahvalila je fanovima riječima: "Vi se najbolja i najdugotrajnija veza koju sam ikad imala". Pop diva Madonna osvojila je nagradu na najbolju turneju koja je u 88 nastupa donijela zaradu od 305 milijuna dolara i prikupila više od 2,2 milijuna posjetitelja. Svojoj je djeci zahvalila za iznimnu potporu.

ŠANGAJ - Američki komičar Jon Stewart unatoč jezičnoj barijeri ima milijune poklonika u Kini, zemlji u kojoj je neuvijena politička satira još uvijek prava rijetkost, posebno kad je usmjerena na vlastite vođe. Nedavni spot o Sjevernoj Koreji imao je više od četiri milijuna gledatelja na mikroblogu Sina Weibo a čak je i državna televizija CCTV iskoristila njegov "The Daily Show" u jednom izviješću. Oni su naime njegovo ironiziranje Guantanama iskoristili kako bi kritizirali Obamu u redovitim vijestima. Među popularnim spotovima je i jedan u kojem je Stewart ismijavao kineske hakere koji su napali sustav New York Timesa pitajući se je li to zbilja najbolje što mogu.

LOS ANGELES - "Zvjezdane staze: U tami", najnoviji nastavak klasične intergalaktičke franšize, izbio je sa zaradom od 70,6 milijuna dolara uvjerljivo na vrh ljestvice po prodanim ulazniacama ovoga vikenda u kinima Sjedinjenih Država i Kanade. Novo 3D putovanje kapetana Kirka i posade Enterprisea bacilo je na drugo mjesto moćnog "Iron Mana 3" koji je zaradio 35,2 milijuna dolara. Drama "Veliki Gatsby" o vremenima jazza na trećem je mjestu s 23,4 milijuna dolara, po procjeni filmskih studija. Prodaja ulaznica za "Zvjezdane staze: U tami" ipak nije uspjela dostići nastavak "Zvjezdanih staza" iz 2009. koji je zaradio 75,2 milijuna i bez skupljih ulaznica za 3D projekcije. "U tami" je produkcija koja je stajala 190 milijuna dolara, premijerno je prikazana u srijedu i prvog vikenda prikazivanja se očekivano našla na prvom mjestu po zaradi od ulaznica. Prodaja do nedjelje, međutim, nije dostigla 100 milijuna dolara koliko se predviđali neki analitičari. Na međunarodnim tržištima, na koja je došao u četvrtak, film je zaradio 80,5 milijuna dolara, te ukupno zaradio 164,5 milijuna dolara, objavio je Paramount.

BERLIN - Nijemci su za svoj neočkivano slab rezulatat na natjecanju za pjesmu Eurovizije okrivili nepopustljiv stav kancelarke Angele Merkel u krizi euro zone.Njemačka nije dobila ni boda od 34 od 39 zemalja koliko je glasovalo. Na natjecanju, koje je pratilo 125 milijuna ljudi u Europi, pobijedila je Dankinja Emmelie de Forest s 281 bodom dok je njemačka skupina Cascada bila 21. među 26 država dobivši samo 18 bodova iz Austrije, Izraela, Španjolske, Albanije i Švicarske."Očito postoji politička situacija koju treba imati na umu. Ne želim reći da je to bilo 18 bodova za Angelu Merkel ali svi moramo biti svjesni da se na pozornici nije sudilo samo Cascadi nego i cijeloj i Njemačkoj", rekao je koordinator njemačke televizije ARD Thomas Schreiber. Angela Merkel je u Njemačkoj popularna zbog njenog čvrstog stava tijekom krize euro zone no omražena je u dijelovima Europe zbog ustrajavanja na bolnim mjerama štednje u zemljama poput Grčke, Španjolske i Italije u zamjenu za pakete pomoći."To je neobjašnjivo", rekao je stručni komentator ARD-a Peter Urbana u nedjelju nakon slabog 21. mjesta Cascadine pjevačice Natalie Horler koju su njemački mediji proglašavali favoritom. Priredbu je pratilo više od osam milijuna Nijemaca.

WASHINGTON - Dobitni listić američke Powerball lutrije, vrijedan rekordnih 590,5 milijuna dolara, uplaćen je na Floridi objavili su organizatori lutrije u subotu navečer. Još nema nikakvih dodatnih podataka o dobitnika a velika nagrada izvučena je nakon što se jackpot povećavao dva mjeseca. Dobitni brojevi izvučeni u subotu navečer su: 10, 13, 14, 22, 52 i dopunski 11. Izgledi za dobitnu kombinaciju bili su procijenjeni na 1 naprama 175 milijuna. Dobitnici Powerballa mogu birati hoće li da im se zgoditak podijeli na 29 godišnjih rata, što im je isplativije glede poreza, ili da prime cjelokupni iznos odjednom. Dosadašnji rekord Powerball lutrije bio je 587,5 milijuna dolara iz studenog 2012. godine. Najveći jackpot osvojen u SAD-u iznosi 656 milijuna dolara a podijelila su ga tri dobitnika lutrije Mega Millions u ožujku 2012. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙