FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON -Američki predsjednik Barack Obama nasmijavao je u subotu goste tradicionalne godišnje večere Udruge izvjestitelja iz Bijele kuće. Na večeri, jednom od najvažnijih društvenih događaja u Washingtonu, redovito sudjeluju najmoćniji američki političari i slavne osobe. Ovaj događaj priređuje se od 1920. godine. Obama se po običaju našalio s medijima. "Znam da je CNN u posljednje vrijeme pretrpio neke udarce, ali se divim njegovoj predanosti tome da pokrije sve strane priče u slučaju da se dogodi da je jedna od njih točna", rekao je Obama, a njegova je šala dočekana pljeskom. Osvrnuo se i na prošlogodišnje izbore. "Znam da se republikanci još uvijek raspravljaj što se dogodilo 2012. ali jedna stvar o kojoj se svi slažu je da trebaju biti bolji u pristupu manjinama. Ne želim zvučati sebično ali znam s kojom bi manjinom mogli početi...Pokušajte sa mnom", dodao je.

NEW YORK - Američki filmski glumac, redatelj i producent Clint Eastwood ima 82 godine ali sanja o tome da snima filmove još 20 godina, objavio je Fox News. Eastwood se divi portugalskom redatelju Manoelu de Oliveiri koji ima 104 godine. "Bilo bi divno imati 105 godina i dalje snimati filmove", kazao je Eastwood i smješkajući se nazvao tu nadu "krajnjim optimizmom". Posljedni film koji je Eastwood režirao bio je "J. Edgar" 2011. godine o čelniku FBI-a Edgaru Hooveru. Nakon što je glumio u prošlogodišnjoj drami o bejzbolu "Ponovno u igri", radi na nekoliko filmova. Eastwood je osam puta bio nominiran za Oscara kao redatelj i producent, pobijedivši s filmovima "Nepomirljivi" i "Djevojka od milijun dolara". Ostale nominacije je zaradio za "Mističnu rijeku" i "Pisma s Iwo Jime". Dvaput je bio nominiran za glumu ("Nepomirljivi" i "Djevojka od milijun dolara"), iako nikad nije osvojio Oscara za glumu.

NEW YORK - Već godinu dana traži se dobitnik milijun dolara na američkoj lutriji, te je upućen novi poziv kako bi se dobitnik ipak javio prije nego mu listić prestane vrijediti. "Provjerite svoje novčanike, pretražite ladice, pretresite džepove hlača jer negdje igrač iz New Jerseyja ima listić vrijedan milijun dolara Powerballa koji istječe 16. svibnja", priopćili su dužnosnici lutrije.

Navedeno je u kojoj je trgovini u South Brunswicku u New Jerseyu listić kupljen, te dobitni brojevi - 3, 7, 21, 28 i 43, te dodatni broj 2. Izvlačenje je održano 16. svibnja 2012. u SAD-u, a dobitnici moraju zaradu podići u roku od godinu dana. Početkom mjeseca lutrija je uputila prvi poziv u pokušaju da se pronađe dobitnik ili dobitnica, no bezuspješno

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙