FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. svibnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

STOCKHOLM - Nakon filma iz 1977. i izložbe posvećene švedskoj pop grupi ABBA, u utorak će u Stockholmu biti otvoren i muzej posvećen legendarnoj četvorki. Na Facebook stranicama muzeja simopatizeri iz cijelog svijeta ne kriju nestrpljenje. Ulice švedskoga glavnog grada preplavljene su naljepnicama i lecima muzeja ABBA. Novine su prepune reklama za muzej koji će se otvoriti za dva dana. Posjetiteljima će biti ponuđeno jedinstveno iskustvo, obećao je direktor muzeja Mattias Hansson. U muzeju će prikazivati dijelovi iz filma snimljenog na australskoj turneji grupe 1977., a svaki će posjetitelj, ukoliko poželi, moći postati peti član grupe i pjevati u virtualnom društvu svojih pop idola, objasnio je.

RIJAD - Saudijske vlasti legalizirale su nastavu tjelesnog odgoja u ženskim privatnim školama pod uvjetom da se ona odvija u skladu sa šerijatskim zakonom, izvijestio je u nedjelju saudijski tisak. Tjelesni odgoj za djevojke i dalje je zabranjen u javnim školama ove ultrakonzervativne kraljevine. Obećanje vlasti iz 2011., prema kojemu će se u ženskim javnim školama dopustiti odražavanje nastave tjelesnog odgoja, ostalo je mrtvo slovo na papiru.

RIM - Nakon što je 73 godina bio zakopan u pijesku na dubini od 15 metara ispred obala Kenta na jugoistoku Engleske, na površinu će biti izvađen laki njemački bomabrder tipa Dornier Do 17 kojega su u 1940. u zračnoj bitci za Britaniju oborili engleski lovci. Zrakoplov su ronioci slučajno otkrili 2008. godine. Sada grade platformu i "kavez" od metalnih cijevi oko ostataka letjelice kako bi spriječili da se zrakoplov prelomi i raspadne tijekom dizanja na površinu i transporta. Zrakoplov će biti restauriran i izložen u muzeju britanskih zračnih snaga u Londonu. Ispitivanja sonarom, izvijestio je BBC, pokazala su da su trup i krila zrakoplova cijeli, gume na kotačima još uvijek napuhane dok se na propelerima dvomotorng zrakoplova vidi šteta od pada u more nakon što ga je vjerojatno pogodio neki Spitfire britanskih zračnih snaga RAF.

MAZAN - Britanska glumica Keira Knightley udala se za svog zaručnika, pjevača Jamesa Rightona, u subotu ujutro na jugoistoku Francuske u uskom krugu obitelji i bliskih osoba. Gradonačelnik Mazana rekao je da se na civilnom obredu okupilo petnaestak osoba. Roditelji 28-godišnje glumice imaju imanje u Mazanu, precizirao je gradonačelnik. Keira Knightley proslavila se ulogom u filmskoj sagi "Pirata s Kariba", a njezin suprug član je skupine The Klaxons.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙