FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Novi trener nogometnog kluba Hajduk Igor Tudor na današnjem je predstavljanju u sjedištu kluba na Poljudu izjavio kako ima velike trenerske ambicije i ciljeve, te da vjeruje kako će do kraja ove sezone uspjeti osigurati plasman splitske momčadi u Europu. "Pred nama su dvije utakmice finala Hrvatskog kupa protiv Lokomotive i četiri prvenstvene utakmice, a uvjeren sam da ću sa svojim pomoćnicima napraviti pravi posao i osigurati plasman Hajduka u Europu, istaknuo je Tudor na konferenciji za novinare. U njegovu stručnom stožeru biti će Hari Vukas i Jurica Vučko, a Tonči Gabrić će biti trener golmana dok je Boro Peyrek zadužen za kondicijske pripreme nogometaša. "Ja sam na početku seniorske trenerske karijere. Ambicije i ciljevi su mi veliki, vjerujem u sebe i svoje znanje, imam igračko iskustvo, a i kao trener sam zadnje dvije tri godine radio u Hajdukovoj omladinskoj školi, te u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije", kazao je Tudor. Naglasio je kako je Hajdukova generacija godišta 1995. i 1996. "fantastična", a ona će biti njegov oslonac u godinama koje dolaze. "Nastavit ću u Hajduku njegovati igru punu ritma i ofenzive za koju je zaslužan moj prethodnik Mišo Krstičević, ali ću graditi i nešto svoje – težit ću igri bez dugih lopti", kazao je Tudor, koji uzore imaju u njemačkom nogometu, modernom nogometu u kojem svih deset nogometaša igra i u napadu i u obrani kao što je to Bayern i Borussia Dortmund.Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić je za Tudora rekao da je igračka legenda, a vjeruje da će postati i trenerska. "Tudor je prihvatio ponudu da bude trener Hajduka bez ijednog pitanja - koliko dugo i za koji iznos. On je trener za naše buduće razdoblje te ćemo potpisati ugovor s njim na najmanje godinu dana", objasnio Brbić.

SPLIT

Proces preoblikovanja Košarkaškog kluba Split uskoro bi trebao krenuti ka svom završetku, rečeno je u utorak na konferenciji za medije nakon sastanka gradskog Povjerenstva za praćenje preoblikovanja, čelnika KK Splita i gradonačelnika Željka Keruma. Savjetnik gradonačelnika za sport Ivan Veštić najavio je da će se grad Split obratiti Ministarstvu financija i tražiti sastanak na kojemu bi bili predstavnici kluba i grada. Podsjetio je kako je preoblikovanje stalo jer se dugo vremena iz Ministarstva financija čekalo potpisivanje jednog dokumenta dok se iz tog ministarstva upozoravalo da KK Split nije do kraja odradio svoj posao. Veštić je najavio da će u četvrtak mali dioničari na skupštini imenovati dva člana nadzornog odbora. "Grad će svojih pet članova imenovati do ponedjeljka, a osnivačka skupština novog športskog dioničkog društva će biti zakazana za 23. svibnja. Želja nam je da se klub do 14. svibnja deblokira što će olakšati stanje svima u klubu", kazao je Veštić.Predsjednik KK Split Nikola Vujčić, koji se zbog problema u klubu jučer emotivno obratio medijima, rekao je da je njegov medijski istup zapravo reakcija na posljedice s kojima žive ljudi u klubu koji više od godinu dana nisu primili niti kune. "Prisutan je strah za budućnost kluba. Pred nama je zadatak da nađemo tko će voditi KK Split, a nemamo budžet. Za iduću sezonu pod ugovorom imamo samo šest igrača. Ovim putem se zahvaljujem gradu, povjerenstvu i gradonačelniku. Ubila nas je administracija. Ako se sve ovo o čemu smo danas pričali ispoštuje preostala su nam još samo dva mjeseca da okončamo preoblikovanje", dodao je Vujčić.

Inače, račun KK Splita je blokiran, igrači i radna zajednica 14 mjeseci ne primaju plaće.

ZAGREB/LONDON

Engleski nogometni prvoligaš West Ham, koji se nalazi u sredini prvenstvene ljestvice, želi u ljetnom prijelaznom roku dovesti hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića (27), objavio je u utorak "Daily Mirror". Naime, West Ham nije u stanju otkupiti ugovor Andyja Carrolla koji je na posudbi na Upton Parku, budući da Liverpool traži 20 milijuna eura za njega, dok bi Jelavića, koji je član Evertona, mogli dobiti za upola manju cijenu.

West Ham je želio angažirati Jelavića prije 15 mjeseci, ali ih je tada pretekao Everton koji je Glasgow Rangersu platio šest milijuna eura za hrvatskog napadača. Iako je stigao u zimskom prijelaznom roku 2012. godine Jelavić se odlično uklopio u momčad Evertona, te je zabio 11 golova u 16 utakmica. No, ove sezone njegov golgeterski učinak je puno slabiji, postigao je sedam golova u prvenstvu i jedan u FA kupu, a u posljednjih 18 nastupa zabio je tek jedan gol. Zbog toga je izgubio mjesto standardnog prvotimca, ali trener David Moyes i dalje vjeruje u njega i želi ga zadržati u klubu.

Unatoč lošoj formi Jelavića trener West Hama Sam Allardyce veliki je obožavatelj hrvatskog nogometaša, te je spreman za pregovore ako od Evertona dobije "zeleno svjetlo". Jelaviću ugovor sa Evertonom ističe u ljeto 2016. godine.

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac igrao je za West Ham od 1999. do 2001., a i njegov prethodnik Slaven Bilić (1996–1997).

ZAGREB

Od danas će samo jednim klikom na internetski portal "Sportiva.hr" korisnici moći dobiti informacije o zagrebačkim sportskim klubovima, gradskim sportskim savezima te o svim objektima za sport i rekreaciju u glavnom gradu Hrvatske. "Sportiva.hr je edukativni, zdravstveni i komercijalni projekt koji se bavi sportom i rekreacijom, a namijenjen je internet korisnicima koji traže podatke o organiziranosti sporta i sadržajima rekreacije na području grada Zagreba koji su sufinancirani kroz Program javnih potreba u sportu", kazao je direktor Centra za istraživanje i razvoj (CIRS) Tomislav Paškvalin. Po njegovim riječima ideja o interaktivnoj sportskoj karti Zagreba rođena je u Zagrebačkom športskom savezu, pri kojem CIRS djeluje, a cilj joj je povećanje svijesti građana Zagreba o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na zdravlje te povećanje udjela stanovništva koje se aktivno bavi sportom i rekreacijom. Po istraživanjima Republika Hrvatska je na visokom sedmom mjestu u Europi po pretilosti, jer je 61 posto hrvatskih građana pretilo i to 79,2 posto muškaraca i 49,9 posto žena. Jedan od razloga tome je što se u Hrvatskoj samo 3 do 7 posto stanovništva starije dobi bavi sportom, te 18 posto mlađe populacije. Taj postotak u skandinavskim zemljama, Švedskoj, Finskoj i Danskoj se penje na 70 posto, u Irskoj 58, dok se u susjednoj Sloveniji 52 posto stanovništva bavi sportom ili rekreacijom. Ovo je prvi portal ovakve vrste, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, a objedinjuje podatke iz 67 sportova, 883 zagrebačka sportska kluba, 72 gradska sportska saveza, 228 organizatora programa rekreacije te 783 objekata i lokacija na kojima se provode treninzi i po zamisli CIRS-a trebao bi biti putokaz drugim gradovima u Hrvatskoj i regiji u izradi interaktivnih sportskih karata u njihovim gradovima, ali i županijama i regijama.

ZAGREB

Trener Barcelone Tito Vilanova vjeruje da je psihološki faktor ključan za uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, nakon što su u Muenchenu izgubili sa 0-4. "Ključan će biti psihološki faktor, ako igrači vjeruju u svoju snagu, onda je sve moguće. Ipak, ako želimo imati realne šanse da uđemo u finale onda moramo do poluvremena voditi 2-0", izjavio je u utorak Vilanova.

U Barci se nadaju da će oporavljeni Lionel Messi biti u stanju inicirati veliki povratak. No, novinari zamjeraju Vilanovi što momčad previše ovisi o Messiju. "A kako je to moguće da vam igra ne ovisi o najboljem nogometašu na svijetu, molim vas objasnite mi to", odgovorio je Vilanova.

Ofenzivni branič Barcelone Dani Alves ističe da ništa nije nemoguće. "Nemoguće je riječ kojom se služe slabići, koji nisu spremni ništa poduzeti kako bi promijenili stvari. Nemoguće nije činjenica, već mišljenje. Ništa nije nemoguće", izjavio je Dani Alves.

Vratar Bayerna Manuel Neuer očekuje veliki pritisak na Camp Nou: "Oni su ranjeni, ali učinit će sve da prođu u finale. Stvorit će neviđeni pritisak i zato moramo dati sto posto kako bi izbjegli katastrofu". Arjen Robben upozorava da je Barcelona velika momčad i da je u stanju preokrenuti 0-4 iz prvog susreta. "Ako postoji momčad koja je u stanju nadoknaditi zaostatak od 0-4, onda je to Barcelona. Najveća bi pogreška bila kad bi mislili da je sve gotovo, morat ćemo biti koncentrirani još više negoli u prvoj utakmici. Moramo biti spremni na sve, pa i na to da dječaci koji skupljaju lopte to rade brže nego inače, možda i prebrzo", kazao je Robben. Trener Bayerna Jupp Heynckes odbacio je mogućnost da njegovi igrači "parkiraju autobus pred golom". "Ne smijemo se nabiti pred naš kazneni protor, iako će oni od početka vršiti pritisak. Moramo zabiti gol ili dva, a to je moguće".

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Barcelone i Bayerna na rasporedu je u srijedu u 20.45 sati na stadionu Camp Nou.

BARCELONA

Gotovo tisuću novinara iz 29 zemalja akreditiralo se za polufinalni dvoboj lige prvaka na Nou Campu između Barcelona i Bayerna, čime je oboren rekord iz 2011. godine. Za utakmicu se akreditiralo 230 medijskih kuća, navode iz Barcelone, koja jedini u Europi ima stadion sposoban primiti toliki broj novinara. Prethodni rekord po broju akreditacija također je postavljen na Nou Campu, kada je polufinale Lige prvaka pratilo 965 novinara.

Utakmica se igra u srijedu, a Bayern brani prednost od 4:0.

BEČ

Nakon što je Medveščak postao 28. član ruske KHL lige, vodstvo EBEL lige i službeno je objavilo kako 'medvjedi' iduće sezone neće igrati u regionalnoj ligi.Za sada nije poznato tko će uskočiti umjesto Mwedveščaka, a najglasnije se spominje ime slovačkog Piestanyja. Upravni odbor EBEL lige već je odradio prve pregovore sa Slovacima i uskoro se očekuje službena potvrda.Postoji i kombinacija da se B momčad Medveščaka spoji s Jesenicama te da zajedničkim snagama igraju u Austrijskoj ligi. Jesenice su zbog velikih dugova prošle sezone ispale iz EBEL lige.

MUENCHEN

Pregled teniskih turnira:

ATP Muenchen, (410.200 eura), 1.kolo:

Grega Žemlja (Slo) - John Millman (Aus) 6:2, 6:2;

Viktor Troicki (Srb) - Matthias Bachinger (Njem) 6:3, 6:2;

Radek Stepanek (Češ) - Mihajil Juni (Rus/7) 6:4, 5:7, 6:4;

Ernests Gulbis (Lat) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:4, 6:2;

Aleksander Dolgopolov ml. (Ukr/5) - Sergej Stakovski (Ukr) 6:4, 6:2;

Florian Mayer (Njem/6) - Lukasz Kubot (Pol) 7:6 (2), 4:6, 7:5;

ATP Oeiras (410.200 eura), 1.KOLO:

Alejandro Falla (Kol) - Andrej Kuznecov (Rus) 7:5, 6:4;

Pablo Carreno (Špa) - Julien Benneteau (Fra/5) 6:3, 6:4;

Albert Ramos (Špa) - Carlos Berlocq (Arg) 7:6 (4), 2:6, 6:3;

Victor Hanescu (Rum) - Rui Machado (Por) 6:4, 6:4;

Paolo Lorenzi (Ita) - Niels Desein (Bel) 6:3, 4:6, 6:2;

WTA Oeiras, (235.000 USD), 1.kolo:

Shuai Peng (Kina) - Marion Bartoli (Fra/1) 6:0, 1:6, 6:4;

Galina Voskobojeva (Kaz) - Sofia Arvidsson (Šve) 6:3, 6:4;

Monica Niculescu (Rum) - Tamira Paszek (Aut) 6:1, 6:3;

Romina Oprandi (Švi) - Kiki Bertens (Niz) 6:3, 6:3;

Anastazija Pavljučenkova (Rus/3) - Shahar Peer (Izr) 6:4, 6:4;

Kaia Kanepi (Est) - Kristina Mladenovic (Fra) 6:4, 6:3;

Estrella Cabeza (Špa) - Aravane Rezai (Fra) 5:7, 6:1, 6:3;

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙