FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Mišo Krstičević je smijenjen, a novi trener splitskog Hajduka je Igor Tudor, obznanjeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon krizne sjednice Nadzornog odbora kluba. Krstičević je smijenjen nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Rijeke (1:2), a Tudor će Hajduk voditi dokraja ove sezone. Tudor je bivši reprezentativac, a s 35 godina bit će i jedan od najmlađih trenera u Hajdukovoj povijesti. U nogometnoj karijeri je igrao za Hajduk, Juventus i Sienu, ovo će mu biti prvo trenersko iskustvo, a od njega se očekuje da u dvije finalne utakmice protiv zagrebačke Lokomotive osvoji Hrvatski kup i ostvari plasman u Europu. Od 2000. godine ovo je čak 27. smjena trenera u Hajduku, a niti jedan od njih nije izdržao pune dvije sezone.

ZAGREB

Zagrebački Medveščak ulazi u rusku KHL hokejašku ligu i postaje 28. član te druge najjače hokejaške lige svijeta, priopćeno je iz Medveščaka. Na danas održanom zajedničkom sastanku predstavnika ruske KHL lige i vodstva Medveščaka završeni su pregovori o pristupanju zagrebačkog kluba KHL-u, navodi se u priopćenju Medveščaka. Nakon dugotrajnih pregovora, postignut je dogovor kojim zagrebački Medveščak postaje 28. član KHL lige u sezoni 2013/2014, dok u narednim danima slijedi još samo formalna sjednica Upravnog odbora KHL-a na kojoj će članovi odbora na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvedevim potvrditi prijem "Medvjeda" u KHL ligu."Ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali i nagrada svima – navijačima, prijateljima, sponzorima i partnerima koji su protekle četiri sezone vjerovali u projekt Medveščak i bili uz nas. Puno je posla i izazova ispred nas, a najvažniji jest onaj da s kolegama iz lige zatvorimo danas usuglašeni budžet za našu prvu sezonu, u visini od oko 10 milijuna eura. Proračun će biti zatvoren uz pomoć lokalnih,regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone", izjavio je predsjednik KHL Medveščak Damir Gojanović.

Kontinental Hokej liga osnovana je u ožujku 2008. godine kao želja spajanja vrhunskih hokejskih ruskih klubova s klubovima iz bivših sovjetskih republika te drugih europskih klubova. Ligu su 2008. sačinjavala 24 kluba iz Rusije, Bjelorusije, Latvije i Kazahstana, prošle sezone i klubovi iz Ukrajine, Slovačke, Češke, a od danas i Medveščak iz Hrvatske kao 28. član.

TOKIO

Japanski sprinter Joshihide Kiryu izjednačio je na mitingu u Hiroshimi svjetski juniorski rekord na 100 metara istrčavši rezultat od 10.01 sekundi.Kiryu, kojeg zovu "japanski Bolt", potvrdio je da je najveća nada svjetskog sprinta, a od danas je najbrži 17-godišnjak svih vremena. Vijeme od 10.01 sekundi u Hiroshimi je ostvario čak dvaput - u kvalifikacijama i u finalu uz pomoć vjetra, pa svjetski juniorski rekorder više nije samo Darrel Brown, koji je to ostvario 2003. Kiryuov rezultat je za dvije stotinke sporiji od seniorskog azijskog rekorda kojeg drži katarski atletičar nigerijskog porekla Samuel Francis, a stotinka ga dijeli i od japanskog rekorda Kojia Ita iz 1998. Također, mladi Japanac je s 10.01 zasad i najbrži čovjek ove sezone u svijetu.

ZAGREB/MUENCHEN

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Muenchenu gdje će za suparnika imati svog sugrađanina iz Međugorja i našeg najboljeg igrača Marina Čilića. Dodig je u dvoboju 1. kola svladao ruskog veterana Nikolaja Davidenka sa 6-4, 6-4 nakon sat i 11 minta igre.Naš je drugi "reket" odlično otvorio dvoboj protiv Davidenka i oduzeo mu servis u prvoj igri. Još jednim "breakom" stigao je do vodstva od 5-2 u prvom setu. No, uslijedilo je kraće razdoblje lošije igre našeg igrača, Davidenko se primaknuo na 5-4, ali Dodig je u drugom pokušaju ipak uspio odservirati za set.Za osvajanje drugog seta našem je igraču bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvario u petoj igri.Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Dodiga iz Davidenka, a naš je igrač uzvratio Rusu za poraz u 1. kolu US Opena 2011. godine.

MADRID/ZAGREB

Uvjerljivom pobjedom 4:1 protiv Real Madrida u prvom susretu polufinala Lige prvaka, nogometaši Borussije Dortmund širom su otvorili vrata plasmana u veliko finale, međutim u redovima 'Kraljevskog kluba' vjeruju kako je 'čudo moguće'."Većina ljudi smatra kako je ova priča završila, međutim tek smo na pola puta. Siguran sam kako se Real neće predati i u Madridu moramo odigrati kao je rezultat 0:0," kazao je Borussijin trener Jurgen Klopp.Oprez i koncentraciju od svojih suigrača traži i kapetan Sebastian Kehl."U Madridu svaki klub može izgubiti 0:3. Varaju se naši navijači ako misle da je sve gotovo. Moramo biti maksimalno koncentrirani i zaboraviti na prvu utakmicu," kazao je Kehl.Sasvim je jasno kako će Real od prve minute napasti goste kako bi nadoknadio veliki zaostatak. Prema vijestima koje stižu iz Madrida hrvatski reprezentativac Luka Modrić započet će utakmicu od prve minute umjesto Samia Khedire. S njim u paru na sredini terena trebao bi zaigrati Xabi Alonso. Do promjene bi trebalo doći i u posljednjem redu, pa bi četverostrukog strijelca iz prve utakmice Roberta Lewandowskog umjesto Pepea trebao preuzeti Sergio Ramos. Pepe za 'nagradu' seli na klupu,. a u posljednji red ulazi Alvaro Arbeloa. Za Josea Mourinha najvažnija je vijest kako se Cristiano Ronaldo oporavio od lakše ozljede mišića.

"Ronaldo je posve spreman i sutra će nastupiti," kazao je Mourinho, dok je Alonso dodao: "Svi znaju da je Ronaldo motiviran za svaku utakmicu bez obzira na ime suparnika i razinu natjecanja. On je naš najbolji i ključni igrač. Vjerujem kako će nas nositi do trijumfa," kazao je Alonso.

Bit će to već četvrti ovosezonski sudar Reala i Borussije, a 'Kraljevski klub' još nema pobjedu. Dva puta su igrali u skupini, a ždrijeb ih je spojio i u polufinalu. Borussija je dva puta slavila (4:1, 2:1), a jedna utakmica je završila bez pobjednika (2:2).

DORTMUND/ZAGREB

Napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (27) ovoga ljeta napustit će Manchester City i preseliti u redove Borussije Dortmund, prenose njemački mediji.Džeko bi na Westfalenu trebao zamijeniti Poljaka Roberta Lewandowskog koji na koncu ove sezone gotovo sigurno napušta Borussiju. Prema jednoj verziji Borussija će za Džeku platiti 22 milijuna eura odštete, a prema drugoj zamijenit će za ga Marca Reusa. Cijelu priču indirektno je potvrdio i bosanskohercegovački napadač koji je nakon subotnje utakmice protiv West Hama na svom Twitter profilu stavio fotografiju zrakoplova i napisao "Otišao sam".Džeko je već igrao u Bundesligi, od 2007. do 2011. je igrao za Wolfsburg s kojim je 2009. osvojio naslov njemačkog prvaka i bio proglašen za nogometaša godine, dok je iduće sezone bio najbolji strijelac prvenstva.U dresu Cityja odigrao je 104 utakmice, no većinom je u igru ulazio kao zamjena, postigao je 38 golova i osvojio englesko prvenstvo i FA kup. Za reprezentaciju BiH odigrao je 53 utakmice i postigao 28 golova.

ZAGREB

Dvojica mladih hrvatskih atletičara, bacač kugle Marin Premeru i sprinter Dario Horvat prošloga su vikenda ostvarili nove osobne rekorde.Premeru je na natjecanju bacača kugle u Draževini kod Podgorice pobijedio s hicem od 20,59 metara čime je popravio osobni rekord za 14cm, te je za samo jedan centimetar ostao "kratak" za ostvarenje A norme (20,60m) za nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi.Horvat je na PacWest Conference Championships natjecanju u San Diegu osvojio drugo mjesto na 100 metara s rezultatom 10.28 čime je za jednu stotinku popravio svoj osobni kao i mlađeseniorski rekord Hrvatske. Horvat je nastupio i u utrci na 200m gdje je osvojio treće mjesto s rezultatom 21.35. Dario trenutačno ima najbolji rezultat na 100m u Europi u kategoriji seniora do 23 godina.

LONDON

Harry Redknapp će ostati na klupi Queens Park Rangersa unatoč tome što je taj klub u nedjelju i službeno ispao iz engleske Premijer lige.

Predsjednik QPR-a Tony Fernandes objavio je kako se klub namjerava veće sljedeće sezone vratiti u elitno društvo, te da za taj cilj boljega trenera od Harrya ne mogu naći. Redknapp je došao u QPR kao spasitelj prije 22 kola, no ubilježio je tek 21 bod, što je bilo nedovoljno za izbjegavanje ispadanja. Bivši trener Tottenhama, koji je do prije godinu dana skoro postao i engleskim izbornikom, već je bio u Drugoj ligi, sa Southamptonom 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙