FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Airbusove isporuke podigle dobit EADS-a

ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina/BBC) - Europski zrakoplovni koncern EADS izvijestio je danas da mu je dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju naglo poskočila zahvaljujući povećanoj proizvodnji u Airbusu, prenose danas europski mediji.

Operativna dobit kompanije porasla je u prvom tromjesečju za 56 posto, na 741 milijun eura, ponajprije zahvaljujući većoj proizvodnji u podružnici Airbus, čiji su prihodi poskočili 16 posto, izvijestio je BBC.

Prošle je godine Airbus ponovno zauzeo vodeću poziciju u svijetu po broju isporučenih zrakoplova, koju mu je godinu ranije preoteo američki Boeing.

Airbus je izvijestio da je u razdoblju od siječnja do ožujka isporučio 144 zrakoplova, u odnosu na 131 isporučenu letjelicu u istom razdoblju lani.

EADS je ujedno revidirao naviše prognozu o isporukama komercijalnih zrakoplova u ovoj godini i sada očekuje da će ih isporučiti između 600 i 610, zahvaljujući postojano snažnoj potražnji bliskoistočnih i azijskih prijevoznika.

Neto dobit koncerna gotovo je udvostručena u promatranom razdoblju, na 241 milijun eura.

Izvršni direktor Tom Enders ocijenio je da je tvrtka "prilično dobro krenula u 2013.", ističući da će se i narednom razdoblju fokusirati na bolju profitabilnost u ovoj i narednim godinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙