FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boeing priznao da možda nikad neće pronaći uzrok kvara baterije na 787

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Čelnik američkog proizvođača zrakoplova Boeinga priznao je da možda nikada neće saznati što je uzrokovalo kvarove baterija zbog kojih su prizemljeni svi Dreamlineri 787, prenose danas britanski mediji.

"Moguće je da nikada nećemo znati pravi uzrok problema. Ne bi bilo nimalo neobično kada se ne bi pronašao jedan uzrok. Najbolja je praksa u industriji razmotriti sve potencijalne uzroke i riješiti ih sve", prenosi BBC riječi čelnika Boeingova odjela za proizvodnju Dreamlinera 787 Larryja Loftisa na konferenciji za novinstvo u Londonu.

Svi su Dreamlineri prizemljeni u siječnju nakon dva veća incidenta povezana s litij-ionskim baterijama.

Boeing je uložio 200.000 radnih sati svojih inženjera u poravak, navodi Loftis, dodajući da će nove baterije raditi pod manjim opterećenjem a time i pod nižom temperaturom. Bit će također smještene u kutijama od inoxa s ventilacijskim cijevima koje vode izvan zrakoplova, pa će eventualni "rijetki slučajevi" njihova zakazivanja u budućnosti biti "100 posto ograničeni" a eventualni dim odmah izveden izvan zrakoplova.

Zamjenski sustavi baterija ugrađeni su u svih 50 Dreamlinera koji koriste zrakoplovne kompanije diljem svijeta i Boeing očekuje da će zrakoplovi nastaviti letjeti u sljedećim tjednima, prenosi BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙