FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 22. travnja

ZAGREB, 22. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 22. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

KOPRIVNICA - U povodu 20. godišnjice Grada Koprivnice, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se sa županom i predstavnicima Koprivničko-križevačke županije (12,30 sati). Potom će nazočiti obilježavanju 20. godišnjice Grada Koprivnice gdje će se obratiti prisutnima (13 sati, Kino Velebit).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorit će dvodnevnu međunarodnu konferenciju "Kvalitetno obrazovanje za Rome: Održivost obrazovne politike Desetljeća na europskoj razini" koja se prvi put održava u Hrvatskoj, a u povodu jednogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske Desetljećem za uključivanje Roma 2005. do 2015. (9,30 sati, Hotel International).

ZAGREB - Predstavljanje priručnika Hrvatska nastava u inozemstvu (12 sati, velika dvorana Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta). Priručnik će predstaviti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivan Prskalo, recenzentica Dubravka Maleš i priređivači Ante Bežen i Milan Bošnjak.

SPLIT - Javnu akcija u sklopu nacionalne kampanje "Prijavi zločin iz mržnje" u sklopu koje će LGBT aktivisti dijeliti letke građanima koji pozivaju LGBT osobe da prijavljuju nasilje i koji sadrže informacije o zločinu iz mržnje (11 sati, splitska Riva).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija trebali bi svjedočiti bivši HDZ-ov saborski zastupik Petar Selem, bivši Sanaderov ministar Branko Vukelić i šef njegova osiguranja Davor Blažević zvani Tigar. Selem i Tigar već su, na poziv tužiteljstva, svjedočili na suđenju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki, dok je Vukelić nedolazak opravdao zdravstvenim razlozima (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Objava presude bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu kojeg USKOK tereti da je primao mito u zamjenu za prikazivanje emisija produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV. Zamjenica ravnatelja USKOK-a zatražila je u završnom govoru da se Svilana proglasi krivim i da mu se oduzme imovinska korist od 67.500 eura jer je nesporno da su emisije Core Medije prikazivane na Novoj TV o čemu je pregovarao Svilan. Branitelj Ljubo Pavasović Visković kazao je, pak, da bivši direktor programa Nove TV prema ugovoru o radu nije bio ovlašten sklapati poslove već je o tome na temelju niza provjerljivih parametara odlučivala uprava (13 sati, Županijski sud).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙