FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori odlučili predahnuti nakon uzleta u petak

NEW YORK, 6. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ne bilježe danas veće oscilacije, jer su investitori odlučili predahnuti nakon snažnog skoka cijena dionica na Wall Streetu u petak, pri čemu su Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 1 bod, a S&P 500 0,8 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 2 boda.

S&P je trenutno više od 13 posto u plusu od početka godine, poduprt boljim od očekivanja korporativnim zaradama i labavom monetarnom politikom Feda.

No, to je sada već uglavnom uračunato u cijene dionica, pa mnogi investitori traže nove katalizatore za daljnji uzlet cijena dionica.

„Nemamo nikakvih ekonomskih pokazatelja i vijesti, pa se čini da je pred nama dosadan dan, što je sasvim u redu nakon petka. Indeksi stagniraju, no općenito tržište naginje pozitivnom raspoloženju, s obzirom da je Fed spreman nastaviti labavu monetarnu politiku“, ističe Oliver Pursche, predsjednik Uprave investicijskog društva Gary Goldberg Financial Services.

Mnogi analitičari sad već prizivaju korekciju, koje nije bilo u značajnijem opsegu od početka godine, budući da su svaki pad cijena investitori koristili kao priliku za povoljne kupnje.

Na europskim burzama cijene dionica blago su oslabile, jer su investitori skloni dobitonosnim prodajama nakon snažnog prošlotjednog uzleta. Obujam trgovanja je slab, jer Londonska burza ne radi zbo praznika.

Trenutno je pariški CAC u minusu 0,14, a frankfurtski DAX 0,10 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙