FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

STOCKHOLM - Manekenska agencija tražila je nove djevojke u okolici zdravstvene ustanove u Stockholmu za osobe koje pate od prehrambenih smetnji, objavila je ustanova osuđujući taj čin. "Bili su izvan zgrade i čekali da djevojke izađu u šetnju", objasnila je direktorica te javne ustanove Anna-Maria af Sandeberg švedskoj novinskoj agenciji TT. Nije navela ime dotične agencije. "Jedna od kontaktiranih djevojaka bila je u kolicima zbog neuhranjenosti", kazala je Sandeberg. Do događaja je došlo prije nekoliko mjeseci, a satnica koju je poštivala ustanova otad se promijenila. Na upit TT-a, direktor agencije Elite Model Management iz Stockholma Fredo Kazemi osudio je te metode. "To je odvratno i suprotno etici. Ne vjerujem da velika ozbiljna agencija radi na taj način", kazao je on.

PATNA - Indija je odustala od gradnje memorijala Mahatmi Gandhiju, ocu oslobođenja Indije od britanske kolonijalne vlasti, radi očuvanja rodne kuće autora kultnog romana "1984", Britanca Georgea Orwella, objavile su lokalne vlasti. Prošli tjedan ministar iz indijske države Bihar položio je kamen za temelje memorijala Gandhiju na zemljištu oko kolonijalne kuće obitelji Orwell u gradu Motihari. Projektu su se usprotivili obožavatelji Orwellova djela. Deo Priya Mukherjee, na čelu odbora za zaštitu Orwellove ostavštine izrazio je zadovoljstvo što se odustalo od gradnje. Rođen kao Eric Arthur Blair 25. lipnja 1903., George Orwell je živio u Motihariju do prve godine života kada je sa sestrom i majkom otputovao u Englesku. Njegov otac Richard W. Blair bio je dužnosnik britanske kolonijalne vlasti u Indiji. Obiteljska kuća, godinama zapuštena, oštećena je u potresu 1934., a spomenik piscu oštetili su vandali. George Orwell se nije nikada više vratio u Motihari. U njegovu opusu koji je angažiran protiv britanske imperijalne vlasti te protiv totalitarizma ističu se ponajviše roman "1984" i "Životinjska farma".

TOKIO - Japanka u trećoj životnoj dobi, koja jako voli novac i luksuz, odlukom suda mora vratiti 3 milijuna eura koje je u sedam godina nježnosti izvukla od svoga vrlo zaljubljenog ljubavnika, piše dnevnik Sports Nippon. Od 2000. do 2007., danas 77-godišnja Japanka izvukla je od dvije godine starijeg muškarca ukupno 400 milijuna jena, što je nešto više od 3 milijuna eura. Sud u Shizuoki ocijenio je da je seksi baka svog ljubavnika zapetljala u ljubavnu mrežu uvjerivši ga da joj pomaže isplatiti veliki dug prema jednome muškarcu, jer u protivnom morat će se za njeg udati. Umjesto da vraća nepostojeći dug, bakica si je kupila Jaguar, BMW, Mercedes i luksuzni stan. Njezin ljubavnik sve je teže podmirivao visoke troškove svoje rastrošne drage pa se zadužio za 400 milijuna jena i morao prodati naslijeđeno zemljište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙