FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS proziva Ministarstvo poljoprivrede: isplatite proizvođače mlijeka

ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Postupanje Ministarstva poljoprivrede u okviru Akcijskog plana za rješavanje problema mliječnog sektora sramotno je i štetno, ocijenio je danas HSS koji od Ministarstva traži da proizvođačima mlijeka isplatiti obeštećenje u visini od 2,42 kune po litri, za svaku bačenu litru mlijeka zbog izbijanja afere s aflotoksinima te im isplatiti zaostale poticaje za 2012.

Ministarstvo je ponovno pokazalo svoju nestručnost i nezainteresiranost za adekvatno rješavanje problema hrvatskih proizvođača, ocjenjuje HSS u priopćenju pod naslovom "Posljednji hrvatski mljekar", prozivajući ministra Tihomira Jakovinu da uništava proizvođače mlijeka u Hrvatskoj.

HSS napominje da je u otkup vraćeno 536 proizvođača, što čini tek 75 posto dnevnih količina mlijeka, a obeštećenje proizvođača mlijeka, ocjenjuje ta stranka, farsa je kojoj se kraj ne nazire.

"Kao da nije dovoljno što se u godinu dana dogodio katastrofalan pad od 25 posto u proizvodnji mlijeka, ministar i dalje radi u interesu uvoznih lobija i daje sve od sebe da uništi i posljednjeg hrvatskog proizvođača mlijeka", ocjenjuje HSS.

Stoga od Ministarstva poljoprivrede traži da bez odgađanja ispuni preuzete obaveze i spasi hrvatske proizvođače mlijeka tako što će im isplatiti obeštećenje u visini od 2,42 kune po litri, za svaku bačenu litru mlijeka, te isplatiti zaostale poticaje za 2012. u njihovom punom iznosu, kako bi proizvođači mlijeka konačno stali na noge i mogli započeti proljetnu sjetvu.

"Ministre, vi primate plaću iz koje ćete lako plaćati kaznu za nepoštivanje zakona, a još će vam i ostati za lagodan život. A odakle će mljekari, čiji su računi zbog Vaše nesposobnosti i nerada već danima blokirani, prehraniti svoje obitelji?", pita HSS ministra Jakovinu naglašavajući da ustraju u obrani prava proizvođača mlijeka koji se bore za egzistenciju svojih obiteljskih gospodarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙