FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u plusu

NEW YORK, 18. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Uoči objave novih podataka s američkog tržišta rada, terminski indeksi danas su u blagom plusu, najavljujući oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon njihove jučerašnje znatnije korekcije.

Terminski Dow Jones oko 12,30 bio je na dobitku 55 bodova, S&P 500 indeks 5,7 bodova, a tehnološki Nasdaq 11,25 bodova.

Nove smjernice investitorima dat će najnoviji podaci s američkog tržišta rada o broju Amerikanaca koji su protekloga tjedna ostali bez posla. Ekonomisti procjenjuju da ih je bilo 350.000, odnosno 4.000 više nego u tjednu ranije.

Očekuje se i objava indeksa vodećih ekonomskih indikatora za ožujak.

U fokusu investitora bit će i financijska izvješća kompanija – od zvučnijih imena danas se očekuje objava poslovnih rezultata za prvo tromjesečje Morgan Stanleya, Googlea, Microsofta i IBM-a.

„Investitorima je dovoljno prodaja u kratkome roku i danas traže povoljne prilike za kupnju. Ipak, i dalje je prisutna zabrinutost oko gospodarskih izgleda, stoga na sadašnjim cjenovnim razinama ne očekujem nikakav stampedo za dionicama“, ističe Mike McCuden iz investicijskog društva Interactive Investor.

Nakon četiri dana oštrog pada cijena dionica, i na europskim burzama najvažniji indeksi se oporavljaju. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,5 i 0,9 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙