FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište pod pritiskom daljnjeg pada cijena sirovina

NEW YORK, 17. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u minusu, najavljujući pad cijena dionica na Wall Streetu nakon jučerašnjeg oporavka, uslijed daljnjeg pada cijena sirovina te razočaravajućih financijskih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones oko 14,00 bio je na gubitku 96 bodova, S&P 500 indeks 11,9 bodova, a tehnološki Nasdaq 23,5 boda.

Cijena barela nafte kliznula je danas na njujorškom tržištu prema 99 dolara, a cijena tone bakra 1,8 posto na 7.167 dolara.

Pad cijena sirovina, pak, pritisnuo je cijene dionica proizvođača sirovina, pa je tako dionica BHP Bilitona u elektroničkom predtrgovanju pojeftinila 2,7 posto, na 64,84 dolara.

Investitore su razočarala i najnovija financijskih izvješća kompanija. Yahoo je izvijestio o prihodima u prvom tromjesečju ispod očekivanja analitičara, što je spustilo cijenu njegove dionice 1,2 posto, na 23,5 dolara.

Ostvarenim poslovnim rezultatima razočarala je i Bank of America, što je rezultiralo padom cijene njezine dionice za 3,3 posto, na 11,87 dolara.

Nadalje, Intel je najavio da će mu prihodi u drugom tromjesečju pasti čak 8 posto, a snizio je i svoj ovogodišnji plan kapitalnih ulaganja. Cijena Intelove dionice pala je 0,5 posto, na 21,81 dolar.

Danas se očekuje objava poslovnih rezultata niza kompanija, među kojima i American Expressa te eBaya.

Po podacima Thompson Reutersa, od 42 kompanije čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu, a koje su dosad izvijestile o poslovnim rezultatima za prvo tromjesečje, njih 66,7 posto svojim je zaradama premašilo očekivanja analitičara.

Na europskim burzama indeksi su danas pali četvrti dan zaredom, a najviše su na gubitku cijene dionica proizvođača sirovina.

Njemački DAX potonuo je 1,7 posto, te se nalazi na najnižoj razini u zadnja četiri mjeseca. Londonski Ftse spustio se 0,72 posto, a francuski CAC 1,36 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙