FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

NEW YORK

Treća osoba koja je poginula u ponedjeljak u eksplozijama kod ciljne crte Bostonskog maratona je kineski državljanin čiji identitet na zahtjev obitelji nije otkriven, objavio je kineski konzulat u New Yorku. Dužnosnici su ranije potvrdili da je identificirano dvoje poginulih, Martin Richards, osmogodišnjak koji je s cijelom obitelji došao gledati maraton, te 29-godišnja Krystle Campbell, studentica sveučilišta u Bostonu.

U dvjema eksplozijama je ozlijeđeno ukupno 176 osoba, a sedamnaest žrtava nalazi se u kritičnom stanju. Američke sigurnosne službe objavile su da zasad nikoga ne sumnjiče za napad. Policija je u međuvremenu priopćila da je pronašla komadiće crnog najlona koji možda potječu od torbe ili ruksaka u kojem je bila skrivena jedna ili više bombi detoniranih na cilju Bostonskog maratona.

QUETTA

SAD i UN ponudili su pomoć nakon najjačeg potresa koji je doživio Iran unazad 50 godina i u kojem je najmanje 34 osoba poginulo u susjednom Pakistanu gdje je vojska mobilizirana u srijedu kako bi pružila pomoć žrtvama u izoliranom jugozapadnom području. U potresu jakosti 7,8 stupnjeva, prema procjeni Američkog geofizičkog centra, više desetaka ljudi je ozlijeđeno u Iranu u pokrajini Sistan-Balučistan, smještenoj više od 1300 km od glavnog grada Teherana. Svi poginuli su iz Pakistana, iz siromašne pokrajine Balučistan gdje su vlasti također nabrojale najmanje 80 ozlijeđenih nakon urušavanja više od tisuću potleušica od blata. Zgrade su se tresle sve do Indije i zemalja u Zaljevu.

LJUBLJANA

Loše stanje u bankama glavni je izazov s kojim se susreće nova slovenska vlada, pa je "osobna" procjena ministra financija Uroša Čufera da dionica Nove Ljubljanske banke (NLB) ne vrijedi više od jednog eura u medijima doživljena kao njegov veliki komunikacijski gaf. Ministri u vladi premijerke Alenke Bratušek ovih su dana medijima otkrili stanje svojih imovinskih kartica, uključujući novac, nekretnine i dionice. Čufer je tako među ostalim naveo da ima i 30 dionica Nove Ljubljanske banke (NLB), te da vrijede 30 eura. Poslovni list "Finance" u srijedu tvrdi da Čuferova "osobna" ocjena vrijednosti dionice najveće slovenske banke (čija dionica ne kotira na burzi) govori koliko je novca poreznih obveznika, odnosno države, do sada s upitnim uspjehom u nju investirano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙