FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija: 2,1 milijuna kuna za razvoj poduzetništva

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Zagrebačka županija raspisat će sredinom travnja natječaj za dodjelu 2,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva, te natječaj za dodjelu 300.000 kuna za sufinanciranje organiziranja i nastupa na manifestacijama u vezi s poduzetništvom, odlučeno je na današnjem kolegiju zagrebačkog župana Stjepana Kožića.

Iz županije je priopćeno kako će u ovoj godini subvencionirati početak poslovanja poduzetnika, žene poduzetnice, uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, zaštitu okoliša, cjeloživotno učenje zaposlenih kao i kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti, tradicijske i umjetničke obrte te projektnu dokumentaciju za gospodarske objekte.

Na kolegiju je odlučeno i o dodjeli 915.000 kuna kapitalnih pomoći za ruralni razvoj za šest općina s područja županije. Tako će se za sanaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta općini Dubravica dodijeliti 300.000 kuna, a Pušći 250.000 kuna. Kravarsko će dobiti 200.000 kuna za adaptaciju društvenih domova, Orle 100.000 kuna za sanaciju vatrogasnog doma, Farkaševac 65.000 kuna za postavljanje zaštitne ograde i sanaciju školskog igrališta.

U priopćenju se prenosi izjava župana Kožića kako je županija za projekte u svrhu poboljšanja gospodarskih i socijalnih uvjeta života u ruralnom prostoru u ovoj godini osigurala 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ti će se novci dodjeljivati u tri kategorije - nerazvrstane ceste, područne škole i društveni domovi.

Kožić napominje kako je županiji na raspolaganju još gotovo 3,3 milijuna kuna, te poziva gradove i općine da prijavljuju svoje projekte, pohvalivši se da je Zagrebačka županija jedina u Hrvatskoj za mjere ruralnog razvoja izdvojila oko 10 milijuna kuna.

Na njegovu kolegiju odobreno je i 700.000 kuna za sufinanciranje i održavanja izgradnje objekata komunalne infrastrukture. Tako će općina Gradec dobiti 300.000 kuna, Rakovec 250.000 kuna, a Bedenica 150.000 kuna.

U cilju jačanja poduzetništva, stvaranja novih turističkih proizvoda i poboljšanja kapaciteta za daljnji razvoj turizma županija pokreće program obrazovanja iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma. Korisnici ove potpore bit će poduzetnici u turizmu, registrirana trgovačka društva, obrti, poljoprivredna gospodarstva, ustanove, zadruge, udruge i drugi. Za uslugu obrazovanja županija će uputiti javni poziv.

Najavljeno je kako će i u ovoj godini PU zagrebačka nastaviti provedbu projekta prevencije ovisnosti o drogama "Zajedno više možemo", za što će Županija osigurati 125.000 kuna, Kliničkoj bolnici Dubrava donirat će se 152.823 kuna za kupnju medicinske opreme za potrebe Odjela za urologiju, a za sufinanciranje rada Pulmološko-alergološke ambulante u Velikoj Gorici osigurano je 40.000 kuna.

Kako bi potencijalnim investitorima predstavila svoje poduzetničke zone, Zagrebačka županija će 17. i 18. travnja sudjelovati na sajmu REXPO Zagreb 2013., za što će se osigurati 53.500 kuna.

Sufinancirat će se i troškovi boravka četrnaestoro djece u Maloj školi hrvatskog jezika i kulture, za što je osigurano 24.178 kuna, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙