FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

OPATIJA - Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je danas da turističkim rezultatima tijekom uskrsnih blagdana možemo biti više nego zadovoljni. Primorsko-goranska županija ostvarila je gotovo 10 posto bolje rezultate nego prošle godine, a ostale jadranske županije ostvarile su nešto manje rezultate, dodao je. Lorencin je istaknuo da su blagdani pali jako rano te da stoga, kao i s obzirom na ružno vrijeme, rezultatima možemo biti zadovoljni. Ministar Lorencin posjetio je danas Opatiju, gdje su ga predstavnici županije, Opatije, turističkih zajednica i najvećih hotelskih kuća informirali o stanju bookinga za glavni dio sezone, ostvarenim rezultatima za uskrsne blagdane te o investicijama. Odgovarajući na upit kakve su najave za sezonu, ministar je kazao da je sve redovito, znači dobro. Susret s privatnim sektorom daje nam mirnoću s kojom ulazimo u ostatak predsezone, a kompletnu predsezonu moći ćemo komentirati sredinom lipnja, rekao je. Na upit ima li akcija kojima bi se privukli gosti od Uskrsa do sezone, rekao je da su se hotelijeri u suradnji s turističkim zajednicama i lokalnim jedinicama pripremili kako bi organizirali i ponudili sadržaje gostima.

ZAGREB - I danas je, zbog obilnih kiša, na području Grada Zagreba došlo do nekoliko slučajeva klizanja terena i rušenja stabala, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Na lokaciji 1. Vumeljski odvojak kod kućnog broja 47, stablo sa zemljom je otklizalo na prometnicu. Prometnica je ograđena, postavljena je signalizacija a vatrogasci uklanjaju stablo. Nakon uklanjanja stabla Zagrebačke ceste dovršiti će čišćenje prometnice. Na lokaciji Gračansko borje kod kućnog broja 3 pokrenulo se klizište iza kuće. Zbog pomaka tla dva stabla su se prislonila na krov a dva stabla na fasadi. Vatrogasci će ukloniti stabla s kuće. Na kućnom broju 5 nalazi se kuća koja je ugrožena klizanjem. Vlasnici kuće je ponuđen privremeni smještaj no ona je odlučila za sada ostati u kući. Na Aleji Bologne još uvijek traje raščišćavanje prometnice. Na terenu su Zrinjevac i Zagrebačke ceste.

VINKOVCI - Kandidati HDSSB-a za vukovarsko-srijemskog župana i gradonačelnika Vinkovaca ustvrdili su danas kako ta stranka nudi građanima tog grada i županije priliku da se glasovanjem za nju na predstojećim lokalnim izborima konačno okrenu prema prosperitetnoj budućnosti. Kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Marijan Drnasin iz Otoka, koji se do sada, kako je kazao, nije bavio politikom, poručio je kako, iako je "novo lice u politici", zna vrlo dobro što muči građane najistočnije hrvatske županije i koje su njihove potrebe i želje. "Običan sam dečko iz kvarta čiji su prijatelji zbog nezaposlenosti u ovoj županiji otišli posao potražiti u inozemstvo, čiji su susjedi zbog ovrhe ostali bez kuće i koji svaki dan prolazi pored niza dječjih igrališta na kojima nema djece", kazao je Drnasin na konferencij za novinare. Ustvrdio je da HDSSB "jedini štiti interese Slavonije i Baranje".

SISAK - Sisačkom području prijete zaobalne vode nastale naglim otapanjem snijega i kišom tako da su mnogi vrtovi i dvorišta pod vodom koja prodire i u gospodarske zgrade, podrume i suterenske stanove. Javna vatrogasna postrojba iz Siska, dobrovoljna vatrogasna društva i ekipe Hrvatskih voda, jučer su imale 80 intervencija i tijekom današnjeg dana očekuje se još toliko na području Žabna, Starog Praćna, posavskih sela, te u sisačkim naseljima Galdovo, Zeleni Brijeg i još nekima. Crpkama Hrvatskih voda i vatrogasaca prazne se brojna jezera zaobalnih voda. "Obišli smo sva ugrožena područja. Stanje je pod nadzorom, pa još nisamo aktivirali županijsk stožer. Sudeći prema kretanju vodostaja, ne očekujemo da će biti nužno proglasiti izvanredne mjere obrane. Osim toga, voda je puštena u retenciju Lonjsko polje, pa je porast vodostaja Save zaustavljen", rekao je sisačko-moslavački dožupan Andrija Rudić.

ZAGREB - Šezdesettrogodišnji muškarac smrtno je stradao prilikom pada u drenažnu rupu u svom dvorištu u Sesvetama, izvijestila je danas zagrebačka policija. Oko drenažne rupe bilo je blatnjavo i sklisko pa se 63-godišnjak vjerojatno poskliznuo i pao. Mrtvo tijelo u subotu stradalog muškarca prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se utvrditi uzrok smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙