FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki Ekonomski fakultet podupire akciju USKOK-a

OSIJEK, 9. travnja 2013.(Hina) - Fakultetsko vijeće osječkoga Ekonomskoga fakulteta na današnjoj je sjednici zaključilo kako "svi zaposlenici podržavaju provedenu akciju USKOK-a i policije s ciljem razotkrivanja i procesuiranja protupravnih radnji pojedinaca iz svoje sredine, koji očito ne pripadaju akademskoj zajednici časnih i vrijednih ljudi koji predano obavljaju svoje obaveze".

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje USKOK je pokrenuo istragu protiv 39 osumnjičenika, profesora i studenata ovoga fakulteta te posrednika u kupoprodaji ispita, od kojih je za petoricu određen jednomjesečni istražni zatvor.

U priopćenju za javnost dekan Željko Turkalj navodi kako je Fakultet i ranije samostalno poduzimao mjere u cilju sprječavanja glasina i sumnji na nečasne radnje pojedinaca.

Dodaje kako su provedene stegovne mjere kroz Etičko povjerenstvo Sveučilišta, uvedeni su dvostruki ispitivači kod nastavnika kod kojih se pojavila u tom trenutku nedokazana sumnja o protupravnim radnjama, a svi nastavnici i Studentski zbor upozoreni su o mogućim dalekosežnim štetnim posljedicama za instituciju i pojedince.

"Pokazalo se da se tek sveobuhvatnom, složenom i vremenski dugotrajnom akcijom nadležnih institucija uspjelo rasvijetliti te pokrenuti procese razotkrivanja i uklanjanja mogućih protupravnih postupaka pojedinaca", ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako su ova događanja prouzročila veliku štetu ugledu fakulteta i njegovih djelatnika te čitave akademske zajednice, zbog čega se izražava žaljenje, ali i uvjerenje da će dovršetak ovih procesa pridonijeti učvršćivanju i potvrđivanju svih pozitivnih strana djelovanja ovog Fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙