FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. travnja

ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 3. travnja.

ZAGREB - Ekološku mrežu Natura 2000 predstaviti će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sa suradnicima u Banskim dvorima. U Ministarstvu navode kako je Hrvatska nakon opširnih istraživanja i prema stručnim kriterijima izradila prijedlog buduće ekološke mreže Natura 2000, a na prezentaciji će novinare upoznati s njenim najvažnijim značajkama. (11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Tematsku konferenciju o okolišu iz projekta EUforija u zagrebačkom Muzeju Mimara otvoriti će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Na konferenciji će se posebno obrađivati teme o otpadu i zbrinjavanju (poslovanje u EU i promjene 1. srpnja 2013; zašto kasnimo; koliko će nas koštati prilagodbe u zbrinjavanju; koji su najbolji modeli?), o aktualnostima u okolišu i obnovljivim izvorima energije te o energetskoj učinkovitosti i trgovini pravima za zagađivanje (ETS) (9 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći održati će se u Kući ljudskih prava. (11 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Javnu raspravu u okviru dvogodišnjeg projekta IPA 2008 "Inicijativa organizacija civilnoga društva za promjene u anti-diskriminacijskoj politici" organizira Centar za mir Osijek s partnerima i u suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kućom ljudskih prava i Platformom 112. Ministarstvo pravosuđa je na svojoj web stranici objavilo Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći s pozivom za dostavu primjedbi, komentara i prijedloga.

ZAGREB - Svjedočenjem stranačkih tajnica bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, na Županijskom sudu će se nastaviti suđenje Sanaderu i njegovoj bivšoj stranci u slučaju Fimi media. Nekadašnje Sanaderove tajnice spadaju u svjedoke koje je na sud pozvala obrana kako bi pobili iskaze svjedoka i optuženika koji su priznali USKOK-ove optužbe o izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici za desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙