FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u od 9. do 13. travnja tri specijalizirana sajma

ZAGREB, 5. travnja 2013. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) će se od 9. do 13. travnja održat tri sajamske priredbe - 55. međunarodni sajam obrtništva, 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja i 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda "Interklima".

Na ta će se tri sajma, na 11.200 četvornih metara izložbenog prostora, predstaviti 198 izlagača iz 13 zemalja, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare direktor ZV-a Milan Trbojević.

Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji izlagači izlažu na sajmu Obrtništva.

Veleposlanik Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Moulay Abbes El Kadiri kazao je kako je nastup na ZV-u veliki događaj za Kraljevinu Maroko, jer se poklapa s otvaranjem Veleposlanstva u Zagrebu.

Naime, Veleposlanstvo Kraljevine Maroko u Hrvatskoj organizira promociju i prodajnu izložbu u sklopu Dana kulture, gastronomije i obrtništva Kraljevine Maroko, koji će se od 9. do 14. travnja održati na tri lokacije u Zagrebu, a u povodu službenog otvaranja veleposlanstva Kraljevine Maroka u Hrvatskoj 12. travnja.

Na sajmu obrtništva će se tako predstaviti 30 izlagača iz Maroka s proizvodima i uslugama kao što su lončarija, kožni i tekstilni proizvodi, proizvodi od stakla i metala itd.

Pokazat će i neke vještine kao što je ocrtavanje kanom, priprema čaja, izrada ogledala i metalnog posuđa, a izložit će i primjerke krovova, podova i proizvoda za unutrašnje uređenje.

Sajmove prati bogat stručno-popratni program, kao što su tradicionalni Obrtnički forum, Dan graditelja, međunarodni skup o trgovini itd.

Na Međunarodnom sajmu obrtništva ove će se godine predstaviti više od 70 izlagača, a središnji događaj bit će Obrtnički forum, tradicionalni susret predstavnika Vlade i obrtnika. Tema ovogodišnjeg foruma je "Zakon o obrtu - prijedlozi izmjena".

U petak, 12. travnja, bit će dodijeljena priznanja najboljim izlagačima, kao i tradicionalne nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta "Vrijedne ruke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙