FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSD za župana kandidira Luku Roguljića

SPLIT, 25. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatskoga demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) za splitsko-dalmatinskog župana je Luka Roguljić, potvrdila je danas na konferenciji za novinare ta stranka.

Luka Roguljić izjavio je kako svjestan odgovornosti koju preuzima te da ona traži "maksimalno odgovoran i profesionalan angažman". "Od 1993. do danas županija je pod čvrstom vladavinom HDZ-a koji nije od ovog bogatog kraja uspio iskoristiti niti jedan resurs, već je napravio kaljužu s više od 50.000 nezaposlenih, umjesto da bude mala Švicarska. Uništeni su svi proizvodni pogoni, ostatak radnika bori se da bi ostvarili svoja osnovna prava na preživljavanje", istaknuo je Roguljić.

HDSSD predstavio je novinarima osnovne točke programa, među kojima je prostorni plan koji je, po njihovu mišljenju, zanemarivan i opstruiran zbog pogodovanja političkim elitama. Inzistirat će također na brzoj cesti Trogir-Kaštela kao prioritetnom projektu te na nastavku od Kaštela preko Splita do Omiša.

Najavljeno je i uređenje katastarskoga pomorskog dobra, uvođenje brze, učinkovite i transparentne administracije koja će biti servis građana. Kako je rečeno, povećat će broj katamaranskih i trajektnih veza do otoka, a na području cijele županije omogućit će zdravstvenu zaštitu 24 sata na dan.

"Umirovljenicima ćemo osigurati brži smještaj prenamjenom MORH-ovih neiskorištenih prostora, a inzistirat ćemo i na obnovljivim izvorima energije i na odvojenom prikupljanju otpada. Cilj nam je u Bruxelles poslati skupinu mladih ljudi da izravno prikupe novac iz fondova Europske unije.

"Kad je Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) dosad iskoristio 107 milijuna eura iz pristupnih fondova, postavlja se pitanje što je Splitsko-dalmatinska županija dosad radila", upitao je Roguljić.

Luka Roguljić je liječnik, zaposlen je u splitskoj bolnici i gradski je vijećnik. Prije ulaska u HDSSD bio je član HSP-a i šesti na stranačkoj listi te stranke u 10. izbornoj jedinici 2011. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙