FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. ožujka

ZAGREB, 14. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 15. ožujka:

ZAGREB - Nastavak sedme sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare najavit će se obilježavanje Svjetskog dana zaštite potrošača u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, Hrvatskog ureda za osiguranje i Saveza "Potrošač", okruglog stola "Zaštita potrošača u sustavu osiguranja", koji će se baviti zaštitom i pravima potrošača u sustavu osiguranja, zaštitom osobnih podataka potrošača i predstaviti institut zaštite potrošača društava za osiguranje pri Hrvatskom uredu za osiguranje te novosti koje donosi Uredba Parlamenta i Vijeća EU (10 sati, Hrvatski sabor, mala vijećnica, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo socijalne politike i mladih organizira završnu konferenciju u okviru projekta "Mreža za ulazak u život odraslih - Osnaživanje i aktivacija mladih u nepovoljnim situacijama", u okviru kojeg je od 1. listopada 2011. do 31. ožujka ove godine 16 partnerskih organizacija provelo aktivnosti pružanja podrške mladima u Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Predstavit će se rezultati projektnih aktivnosti usmjerenih mladima koji izlaze iz domova socijalne skrbi nakon završetka školovanja te preporuke za unapređenje njihove skrbi. Uvodno će govoriti pomoćnice mnistrice socijalne politike i mladih, Jasna ćurković Kelava i Maja Sporiš (od 10 do 13 sati, Hotel Arcotel Allegra, Branimirova 29).

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavit će rezultate praćenja kakvoće mora za kupanje na hrvatskim plažama za 2012. godinu, dobivene na temelju ispitivanja na više od 900 točaka. Uz rezultate istraživanja biti će predstavljen i Projekt zaštite onečišćenja voda u priobalnom području. Nakon prezentacije ministar Mihael Zmajlović i suradnici će biti dostupni za pitanja (12 sati, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Republike Austrije 14).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović primit će izaslanstvo Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine, na čelu s Liu Liminom, zamjenikom ministra obrazovanja te potpisati Program suradnje u području obrazovanja između dvaju ministarstava za razdoblje od 2013. do 2016. Nakon potpisivanja ministar Jovanović i zamjenik ministra Limin dat će izjave za medije (11 sati, velika dvorana Ministarstva, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD) i Zeleni Hrvatske potpisat će sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament. Nakon potpisivanja sporazuma program koalicije će predstaviti predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović, te predsjednik stranke Zeleni Hrvatske Zdravko Peko (11 sati, Hotel International, Miramarska 24).

OSIJEK - Nezavisna lista za europski parlament Ivan Jakovčić – Europa za sve održat će konferenciju za novinare o izborima za Europski parlament. Na konferenciji će govoriti nositelj nezavisne liste Ivan Jakovčić i akademkinja Vlasta Piližota, također kandidatkinja za Europski parlament (11 sati, hotelu Osijek, Šamačka 4).

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će predsjednici stranaka i vodeći ljudi list govoriti o načinu izlaska na izbore za Europski parlament (10,30 sati, Središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I).

ZAGREB - Na okruglom stolu "50+ u Hrvatskoj - izazovi aktivnog starenja" bit će predstavljeni prvi rezultati razvojnog istraživačkog projekta "Ekonomika starenja u Hrvatskoj" voditelja Anđelka Akrapa, kojemu je cilj stvaranje baze za dugoročno interdisciplinarno istraživanje procesa starenja u Hrvatskoj (10 sati, dvorana 7 Ekonomskog fakulteta, Kennedyjev trg 6).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem zapovjedniku Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Mladenu Naletiliću Tuti zbog otmice Roberta Nosića u policijskoj postaji Ljubuški 1993. te poticanja na ubojstvo Damira Brekala 1995. u Širokom Brijegu. Riječ je o zločinima zbog kojih je Naletilić na hrvatskoj granici uhićen još 1997., gotovo tri godine prije predaje Haškom sudu na kojem je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima na području Mostara i Jablanice 1993. i 1994. Nakon izdržane dvije trećine kazne Naletilić je sredinom veljače ove godine pušten na slobodu (12 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Premijerna izvedba predstave "Svećenikova djeca" Mate Matišića, u režiji Marija Kovača, najavljene kao "tragikomedija koja prvenstveno nudi duhovitu i originalnu priču gdje se kroz majstorski oblikovan dijalog nižu uzbudljivi fabularni obrati" (20 sati, Satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31).

RIJEKA - Riječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Ivana pl. Zajca najavit će na konferenciji za novinare premijeru predstave "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Davida Doiashvilija i produkciji Hrvatske drame tog kazališta, koja će biti izvedena 22. ožujka (11 sati, foyer Kazališta, Uljarska 1/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙