FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborne pripreme HDSSB-a za Europski parlament i lokalne izbore

OSIJEK, 16. ožujka 2013.(Hina) - Nakon današnje sjednice Glavnoga odbora HDSSB-a, održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednik stranke i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, izvijestio o tijeku izbornih priprema za Europski parlament i lokalne izbore.

Šišljagić je istaknuo da je HDSSB usvojio strategiju izbora i za Europski parlament i lokalne izbore te najavio da će se 6. travnja održati izvještajni sabor te stranke. "Bit će to u funkciji nadolazećih izbora", kazao je Šišljagić.

Istaknuo je kako je Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje stranka koja nije euroskeptik već da su eurorealisti, spremni da u Europskom parlamentu zastupaju interese ne samo Slavonije i Baranje već cijele Hrvatske. "Naše je mišljenje bilo da nije potrebno organizirati izbore za Europski parlament 14. travnja, jer ionako već u veljači slijede redovni izbori za taj parlament, a ako se već i htjelo ići u izbore mogli su se organizirati istoga dana kada i lokalni izbori", rekao je.

Dodao je kako je HDSSB jučer u Zagrebu potpisao koalicijski sporazum sa HDSSD-om i Zelenima Hrvatske te izrazio uvjerenost da će ta lista na izborima za Europski parlament dobro proći. Na listi su najkvalitetniji kadrovi, rekao je, istaknuvši kako HDSSB ima sedam članova, HDSSD tri a Zeleni Hrvatske dva kandidata za Europski parlament.

Na čelu HDSSB-ovih kandidata je Stjepan Ribić, direktor Razvojne agencije Slavonije i Baranje i voditelj Ureda u Bruxellese, "čovjek koji godinama radi s brojnim europskim institucijama".

Upravo Osječko-baranjska županija prva je u Hrvatskoj po prihvaćenim projektima i povučenim financijskim sredstvima iz EU fondova, rekao je Šišljagić.

Govoreći o lokalnim izborima Šišljagić je istaknuo je kako HDSSB neće ići u predizborne koalicije s HDZ-om i HSP-om i njihovim koalicijskim partnerima, "ali naravno niti sa SDP-om i Kukuriku koalicijom, koja je nažalost pokazala da nije u stanju izvući Hrvatsku iz teške krize u kojoj se nalazi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙