FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 18. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 18. ožujka

ZAGREB - Svi prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova u Europski parlament, koji će se održati 14. travnja, moraju prispjeti Državnom izbornom povjerenstvu do ponoći. Na izborima će se birati dvanaest hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu, a od dosadašnjih se razlikuju po preferencijalnim listama, odnosno mogućnosti birača da na listi za koju su se odlučili zaokruže i kandidata za kojega misle da bi bio najbolji europarlamentarac. Pravo kandidiranja na euroizborima imat će liste političkih stranaka i skupina birača koje predoče pet tisuća potpisa. Nakon što dobije liste, Državno izborno povjerenstvo ima 48 sati da provjeri i objavi pravovaljane liste kandidata, a dan nakon objave lista, 21. ožujka, počinje izborna promidžba, koja će trajati do 13. travnja, kada počinje izborna šutnja koja traje do zatvaranja birališta.

Kandidacijske liste za izbor članova u Europski parlament u ponedjeljak će, kako je najavljeno, predati Hrvatski laburisti (12 sati), koalicija HDSSB, HDSSD i Zeleni Hrvatske (16 sati), Nezavisna lista za Europski parlament Ivana Jakovčića (16,30 sati) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) (14 sati).

ZAGREB - U Ministarstvu unutarnjih poslova, održat će se sastanak između visokih predstavnika Vlade, predstavnika UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza. Delegacije će predvoditi Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Frantisek Laurinec, član Izvršnog odbora UEFA-e i Predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost te Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Fotoreporterima i snimateljima bit će omogućeno snimanje početka sastanka, a po njegovom završetku predviđene su izjave za novinare (12 sati). Predstavnici medija trebali bi u Ministarstvo, na ulaz Vukovarska 33, doći najkasnije do 11,15 sati zbog sigurnosnog pregleda te sa sobom ponijeti akreditacijske iskaznice.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se konferencija o nasilju u školama, kojoj je cilj podizanje svijesti o vršnjačkom nasilju i drugim oblicima nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama. Analizirat će se i provedba postojećih aktivnosti koje u prevenciji nasilja provode odgovorna tijela te identificirati novi načini i modeli prevencije. Uz ministra Željka Jovanovića, na konferenciji su najavljeni potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, ministar pravosuđa Orsat Miljenić te glavni ravnatelj policije Vlado Dominić. Uvodno izlaganje "Nasilje među djecom i mladima – čiji je to problem?" održat će Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, a sudjelovat će niz stručnjaka koji se bave tom problematikom (9,30 sati, Ministarstvo, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Svjedočenjem pjevača Mate Miše Kovača i Marka Perkovića Thompsona, te HDZ-ove kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Margarete Mađerić na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje u slučaju Fimi medija u kojem se bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ i ostale optuženike tereti za nezakonito izvlačenje novaca iz državnih institucija i tvrtki i punjenje tzv. crnog fonda HDZ-a. Troje svjedoka pozvala je Sanaderova obrana (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska održat će okrugli stol "Kako smanjiti korupcijske rizike kod nabave i propisivanja lijekova?", kojemu je cilj izraditi preporuke u cilju stvaranja transparentne interakcije sustava javnog zdravstva i farmaceutskih kompanija (10 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U okviru 22. svečanosti Pasionske baštine otvorit će se izložba "Kristova muka i otkupljenje", koja će u tri izložbene dvorane prvoga kata predstaviti radove iz svoga fundusa vezane uz temu Kristove muke. Izložit će se 23 slike, grafike, skulpture i medalje hrvatskih i stranih umjetnika, zaključno s djelima iz sredine 20. stoljeća (18 sati, Moderna galerija, Hebrangova 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙