FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interaktivna radionica o neretvanskoj baštini

DUBROVNIK, 16. ožujka 2013. (Hina) - U organizaciji udruge Divina Natura u Metkoviću je danas održana interaktivna radionica Neretvanska baština, a radionica je dio projekta koji se financiran iz programa malih darovnica u okviru projekta upravljanjima rijekama Neretvom i Trebišnjicom.

Radionica tematski obrađuje problematiku zaštite i očuvanja prirodne baštine Delte Neretve i Malostonskog zaljeva.

O održivom razvoju Malostonskoga zaljeva govorio je dr. Nikša Glavić s Instituta za more i priobalje u Dubrovniku, o socioekonomskim pretpostavkama razvoja Doline Neretve prof. dr. Ognjen Čaldarović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, o biljnom svijetu u dolini Neretve prof. dr. Nenad Jasprica iz Hrvatskog botaničkog društva, a o ornito fauni Delta Neretve dr. Vlatka Ščetarić iz Udruge Divina Natura u Zagrebu.

Uz ostalo, istaknuto je kako očuvanost prirodnih bogatstva Delte Neretve i Malostonskog zaljeva predstavljaju temelj održivom razvitku zajednice te daju smjernice održivom lokalnom razvoju različitih djelatnosti.

Organizatorica skupa Meri Rogošić iz "Neretvanske baštine" kazala je kako je namjera projekta promoviranje svih vrijednosti kako bi se generirale ideje što je to što je specifično za Deltu Neretve, a što bi se moglo predstaviti tržištu EU.

Bilo je riječi i o mogućnostima razvoja eko turizma, posebno kad je u pitanju "promatranje ptica", što je izuzetno profitabilno u mnogim europskim zemljama koje imaju puno manje ptica nego što ih ima Dolina Neretve.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta Neretvanska baština je i informiranje lokalne javnosti o važnosti očuvanja prirodnih vrijednosti kao i promidžba kulturno-povijesnog nasljeđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙