FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašeni finalisti natječaja "Hrvatska novinska fotografija 2012."

ZAGREB, 12. ožujka 2013. (Hina) - Finalisti desetog natječaja Hrvatska novinska fotografija u sedam kategorija proglašeni su danas u Novinarskom domu, gdje će najboljima biti dodijeljene nagrade, na svečanosti 25. ožujka.

U natječaju Hrvatska novinska fotografija 2012. sudjelovalo je 97 autora sa 1798 fotografija. Uz natjecanje po kategorijama - Događaj, Svakodnevni život, Reportaža, Kultura i Umjetnost, Portret, Sport te Priroda i okoliš, ove je godine predviđena i dodatna nagrada za fotografiju godine.

U svakoj je kategoriji po troje nominiranih, fotoreportera Cropixa, Pixsella, Hine, te nekoliko slobodnih fotografa. Fotoreporter Hine Damir Senčar nominiran je u kategoriji Sport.

Najbolje radove iz protekle godine odabrao je međunarodni strukovni žiri koji čine glavni urednik fotografije agencije Associated Press za Francusku i sjevernu Afriku Laurent Rebours, urednica fotografije National Geographic Travelera iz Italije Daria Bonera te urednik fotografije Slobodne Dalmacije Matko Biljak.

Sto najboljih fotografija, po ocjeni Međunarodnog stručnog žirija, bit će dio putujuće izložbe, koja će 12. travnja krenuti diljem Hrvatske. U Bruxellesu će biti dio proslave ulaska Hrvatske u EU, a gostovat će i u Beču i Beogradu.

Cilj projekta je promocija izvrsnosti i vrijednosti fotoreporterske struke kao važnog dijela hrvatske kulturne baštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙