FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Matice hrvatskih sindikata (MHS) Vilim Ribić poručio je danas da sindikati ne namjeravaju stvarati kaos i izvršiti državni udar, niti će poduzeti ni jedan protuzakoniti i protuustavni korak, ali će organizirati štrajkove i koristiti sve zakonite pritiske u javnim službama pod uvjetom da to članovi sindikata hoće. Ribić je u otvorenom pismu predsjedniku vlade Zoranu Milanoviću reagirao na stavove koje je premijer izrekao tijekom intervjua za Dnevnik HTV-a 7. ožujka u kojemu je komentirao i najavu sindikata da pripremaju masovne prosvjede. "Nećemo poduzeti niti jedan protuzakoniti i protuustavni korak, ali ćemo organizirati štrajkove i koristiti sve zakonite pritiske u javnim službama pod uvjetom da to naši članovi hoće. Ovih ćemo dana i tjedana o tome s njima razgovarati. Ako oni to budu htjeli, organizirat ćemo i zahtjeve za prijevremenim izborima jer je to naše demokratsko pravo", napominje Ribić osvrćući se na Milanovićeve "neuobičajeno oštre kritike" u intervjuu Dnevniku HTV-a na račun svih sindikata i njega osobno. Dodaje i da se na otvoreno pismo odlučio jer premijer Milanović sa sindikatima komunicira isključivo putem medija.

SPLIT - Predsjednik Autohtone Hrvatske seljačke stranke (AHSS) Branko Borković najavio je kako će njegova stranka sudjelovati na izborima za Europski parlament, koji su u Hrvatskoj zakazani za 14. travnja, unatoč činjenici da se ta stranka protivila ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jer sada, kako je rekao, u Bruxellesu treba braniti hrvatske interese. "Bili smo protiv ulaska Hrvatske u EU, ali ćemo imati svoju listu na izbrorima za Europski parlement, jer želimo u Bruxellesu zastupati interese hrvatskog naroda i hrvatske države", rekao je Borković na današnjoj izbornoj skupštini splitskog AHSS-a. Borković je naglasio kako Hrvatska posjeduje tri milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta, a s Europskom unijom je, kako je rekao, ispregovarano samo 1,2 milijuna hektara zemljišta. "Što je s ostalim zemljištem“, upozorio je Borković. On je istaknuo kako su nas političke elite u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset godina opljačkale više nego neprijatelji u zadnjih tisuću godina. Borković je za slučaj ostavke ministra turizma Veljka Ostojića rekao kako je "praktički veća afera što je taj čovjek bio ministar turizma nego što je dao ostavku" pošto se i ranije znalo za njegove aktivnosti za koje ga se sada tereti.

PULA - Izborni stožer IDS-ovog kandidata za istarskog župana Valtera Flege na idućim lokalnim izborima u večerašnjem je priopćenju za javnost izrazio negodovanje što je njegov slogan "Novo vrijeme, nova snaga" koji se već više od mjesec dana nalazi na plakatima diljem Istre, preuzeo HDZ koji je jučer plasirao plakate s gotovo identičnim sloganom "Novo vrijeme - nova snaga". "Valter Flego i njegova kampanja postali su, čini se, neiscrpan izvor inspiracije za stranke i kandidate diljem Hrvatske", navodi se u priopćenju i dodaje kako je ovo drugi put da HDZ uzima Flegov slogan. Naime, kako stoji u priopćenju, Valter Flego je na izbore za gradonačelnika 2005. izašao sa sloganom "Idemo dalje" koji je kasnije na parlamentarnim izborima 2007. godine preuzeo HDZ.

ZAGREB - Noćas u 4 sata ponovno se planira uspostaviti željeznički promet preko Zagreb Glavnog kolodvora čime bi se ukinula posebna regulacija prometa u zagrebačkom željezničkom čvorištu, izvijestila je večeras HŽ Infrastruktura. Zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja promet je preko Zagreb Glavnog kolodvora u cijelosti bio obustavljen od petka 1. ožujka u 23.00 sata. Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja sufinancira se sredstvima EU-ova Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Vrijednost projekta je 11,6 milijuna eura, s time da 85 posto vrijednosti čine nepovratna sredstva EU-a, a 15 posto sredstva iz državnog proračuna. HŽ ističe da se završetkom projekta poboljšava se protočnost vlakova kroz Zagreb Glavni kolodvor, a sigurnost se diže na najvišu razinu. Uz to, suvremeni uređaji znatno će olakšati radne procese prometnoj operativi, a korisnici željezničkog prijevoza dobit će redovitiju i sigurniju uslugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙