FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić ispričala se jučer hrvatskim građanima zato što je ta stranka kasnila s predajom godišnjeg financijskog izvješća poručivši kako je ono kasnilo zbog bolesti djelatnice koja je na njemu radila te da im nije bila namjera ni na koji način pokazivati bahatost i nepoštivanje zakona. "Žena je prošli tjedan završila na operaciji srca i vratila se prekasno da bi na vrijeme završila izvještaj, a mi smo mogli birati da li da pošaljemo nepotpuno izvješće ili da dva dana zakasnimo. Evo, dva dana smo zakasnili i nismo ništa skrivali", izjavila je Opačić novinarima. Podsjetila je kako je SDP svih dosadašnjih godina imao pozitivno mišljenje Državne revizije. "To znači da su naše financije bile uvijek uredne i nismo ništa skrivali pa tako ni danas", rekla je. Na primjedbu novinara da Državni ured za reviziju opovrgava da ih je SDP izvijestio o kašnjenju izvješća, Opačić je uzvratila kako može jedino reći da je zbog medijskog pritiska bilo "nekih nespretnosti i šlampavosti i da neke informacije nisu bile točne". Na pitanje je li Državni ured za reviziju unaprijed obaviješten o kašnjenju ili ne, Opačić je rekla kako je, prema njezinom saznanju, "obaviještena Fina i to je jedina obavijest koja je išla".

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) je utvrdio da je Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) godišnji financijski izvještaj za 2012. objavila 3. ožujka 2013. na svojoj web-stranici www.sdp.hr što je dva dana nakon zakonskog roka te kako je o utvrđenom prekoračenju roka sukladno Zakonu obavijestio Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH). DIP ističe kako po Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe ne proizlazi ovlast DIP-a da saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav podnese prijedlog za donošenje odluke o obustavi na tri mjeseca isplate proračunskih sredstava strankama koje kasne s financijskim izvješćem, već je to u nadležnosti Državnog ureda za reviziju. Glasnogovornica Državnog ureda za reviziju Biserka Čoh Mikulec rekla je Hini da Državni ured za reviziju utvrđuje tko je od obveznika u zakonskom roku podnio godišnji financijski izvještaj a tko nije te o tome obavještava saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav i DORH, kao i predstavnička tijela lokalnih jedinica, koja dalje donose odluke sukladno zakonu. Napomenula je kako je još rano reći tko sve nije u roku obavio svoju zakonsku obvezu, jer je zakonski rok istekao u petak, 1. ožujka, a neki su možda podatke poslali poštom. Kazna za prekoračenje roka za objavu financijskog izvješća za stranke se kreće od 50.000 do 500.000 kuna.

PETRINJA - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetit će danas petrinjsku vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" tijekom čega će predstaviti borbeno oklopno vozilo "Patria" AMV 8x8. Premijer Milanović obići će stare i nove radne i smještajne objekte vojarne, a uz njega petrinjsku vojarnu posjetit će i ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) general bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Zapovjedništva za potporu (ZzP) general bojnik Mate Ostović te zapovjednik Gardijske motorizirane brigade (Gmtbr) brigadir Boris Šerić.

ZAGREB - Film "Zagonetni dječak", nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka u režiji Dražena Žarkovića, bio je najgledaniji film u domaćim kinima proteklog vikenda, izvijestio je sinoć Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Film "Zagonetni dječak" u redovnoj kinodistribuciji diljem Hrvatske je od četvrtka, 28. veljače i dosad ga je pogledalo 11.617 gledatelja. Ukupni ostvareni utržak na kinoblagajnama u vikendu otvaranja je 309.230 kuna. "Zagonetni dječak" film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika. Glavnu ulogu Koka tumači Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙