FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak osumnjičena je za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja u slučaju Core Media, doznaje se sinoć od njezinog branitelja Gordana Pregleja. "Moja je branjenica sinoć službeno uhićena te ispitana u policiji koja je sumnjiči za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a danas je očekuje ispitivanje u tužiteljstvu", potvrdio je Hini Preglej. Pravdajući se tajnošću istrage kazao je kako ne smije govoriti o pojedinostima slučaja, odnosno što se konkretno njegovoj branjenici stavlja na teret. Dodao je kako se navodno sprječavanje dokazivanja ne odnosi na slučaj bivšeg direktora programa Nove TV Siniše Svilana, nego na aferu Core Media u kojoj je Dijana Čuljak zajedno sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot. Dijana Čuljak noćas je prespavala u pritvorskoj jednici, a danas prijepodne očekuje se njezino saslušanje u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje je bivša HTV-ova urednica posljednjeg dana veljače ispitana kao novoosumnjičena u slučaju Core Media.

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske reagirala je sinoć na izjavu zastupnice Europskog parlamenta Doris Pack vezane uz raspisivanje izbora za Europski parlament, istaknuvši kako te izbore raspisuje Predsjednik Republike, a ne Vlada. Podsjećamo da se ne radi o odluci Vlade, već da izbore, nakon konzultacija s parlamentarnim strankama, Državnim izbornim povjerenstvom i nevladinim udrugama, a prema odredbama Zakona o izborima zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament, raspisuje Predsjednik Republike, stoji u kratkom reagiranju. Europarlamentarka Doris Pack izjavila je sinoć kako je odluka Vlade da izbore za Europski parlament ne održi zajedno s lokalnima "skupa i luda". "Ne razumijem tu odluku Vlade i ne mislim da je mudra, jer se tako gubi mnogo novca, koji se mogao uložiti u, primjerice, obrazovanje", rekla je Pack na okruglom stolu o europskim perspektivama Hrvatske, održanom u Europskom domu, u organizaciji zagrebačkog HDZ-a.

ZAGREB - U pripremi za lokalne izbore, HDZ će danas u košarkaškom centru "Dražen Petrović" održati motivacijski skup "Sabor HDZ-a – izbori 2013." Na skupu će sudjelovati članovi središnjih tijela stranke, svi kandidati za predstojeće lokalne izbore i izbore za EU parlament, te svi predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i županijskih odbora. Iz stranke ističu da time žele poručiti kako se HDZ vraća bazi, kako politiku ne želi kreirati u stranačkoj središnjici, nego u suradnji s organizacijama na terenu.

ZAGREB - Balet "Mozart efekt", autorski projekt portugalskog koreografa Huga Viere, izveden je premijerno sinoć u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Viera je u najavama premijere naveo da ovaj balet nije o Mozartu ni o njegovu djelu nego o efektu koji navodno izaziva njegova glazba, a to je privremeno poboljšanje mentalnih sposobnosti. Neka istraživanja su čak pokazala da slušanje Mozartove glazbe u ranom djetinjstvu pogoduje razvoju intelektualnih sposobnosti, kazao je Viera dodajući da u ovom baletu propituje te teze. Hugo Viera je prvi put surađivao s riječkim baletnim ansamblom prošle sezone u projektu "Carmina Burana". U premijernoj izvedbi "Mozart efekta" nastupili su Marta Kanazir, Svebor Zgurić, Andrei Koeteles, Ricardo Freire i još desetak drugih članova baletnog ansambla riječkoga HNK. Scenograf je Dalibor Laginja, kostimograf gost iz Makedonije Aleksandar Nošpal, a oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

ZAGREB - Naoružani razbojnik opljačkao je sinoć u 19,38 sati poslovnicu Hrvatske pošte u Zvonimirovoj ulici 38, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Kako je izvijestila policija, tijekom pljačke nitko nije ozlijeđen i za sada se ne zna o kolikom iznosu novca se radi. Očevid je u tijeku i materijalna šteta se utvrđuje, a za rarzbojnikom se traga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙