FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

PULA - "IDS ostaje u vladajućoj koaliciji, prihvaća poziv premijera Zorana Milanovića da stranka predloži novog kandidata za ministra turizma", odlučilo je Predsjedništvo IDS-a na jučerašnjoj izvanrednoj popodnevnoj sjednici u Puli, prenio je predsjednik stranke Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare ističući kako IDS očekuje i poziv premijera Milanovića na razgovor u vezi s budućnosti koalicije. Kako je rekao Jakovčić, IDS želi graditi, ne želi rušiti, imajući u vidu iznimno teško stanje u kojem se nalazi zemlja, jer, kako je rekao, razbijanje koalicije nije ono što građani očekuju. "Građani očekuju odgovorno upravljanje ovom državom, a IDS je jedna od onih stranaka koja želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojoj razini. Destabilizacija zemlje sigurno nije politika IDS-a", poručio je Jakovčić. Dodao je kako će do Uskrsa IDS predložiti novog kandidata i s njim izaći u javnost. Po njegovim riječima, definitino su nužne promjene u koaliciji i ovo je prilika, kako je kazao "za jedna ozbiljan razgovor i o rekonstrukciji Vlade jer iz Vlade odlazi, po mnogima, najbolje ocijenjen ministar". Zahvalio je ministru Veljku Ostojiću jer se pokazao najboljim stručnjakom za turizam u Hrvatskoj i današnjom je ostavkom pokazao "hrabrost, odgovornost i principijelnost u politici". Odgovarajući na pitanje novinara, Jakovčić je kazao kako Predsjedništvo stranke nije raspravljalo o mogućem kandidatu za upražnjeno ministra turizma.

ZAGREB - SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica sinoć je pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te je istaknuo kako SDP, što prvenstveno uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića. "Držimo da on po svojim i stručnim i političkim kompetencijama sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta može puno učiniti i za Istru i Hrvatsku", rekao je Mimica za Novu TV. "Mislim da je u ovom trenutku krajnje neozbiljno govoriti o tome tko će biti budući ministar turizma", rekao je sinoć Jakovčić za HTV odgovarajući na upit kako SDP traži da on bude novi ministar turizma. Istaknuo je da, budući da je IDS dobio mogućnost predložiti ministra, želi obaviti razgovore s ključnim ljudima privatnog sektora u turizmu, kako u Istri, Dalmaciji, Zagrebu i drugdje. "Želim se susresti s ljudima iz turizma i zajednički iskoordinirati ime, jer nam zaista trebaju ili jaki stručni ili jaki politički ljudi", kazao je. Naglasio je da je Veljko Ostojić bio jak stručni čovjek u području turizma koji je bio i politički obojan, a ovdje se odluka treba donijeti konsenzusom.

PLITVIČKA JEZERA - Komentirajući ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, predsjednik Ivo Josipović jučer je na Plitvicama rekao kako ni za jednu vladu nije dobro kada ministri daju ostavke, pa ni za ovu, no budući da vladajućoj koaliciji nije ugrožena parlamentarna većina vlada ostaje stabilna. Kako je rekao predsjednik Josipović, u slučaju izlaska IDS-a iz koalicije ne bi došlo do krize parlamentarne većine, jer vladajuća koalicija u Saboru ima većinu, "te bi vlada ostala stabilna". Naime, nakon izlaska Damira Kajina iz IDS-a ta stranka u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika i njezin mogući izlazak iz koalicije ne bi narušio parlamentarnu većinu. Predsjednik Josipović je rekao i kako treba voditi računa i o tome da smo zbog lokalnih izbora u vremenima političkih previranja. "Na potezu je premijer da izabere novog ministra, bilo iz IDS-a, ako stranka ostane u vladi, bilo iz SDP-a ili neke od partnerskih stranaka", kazao je Josipović.

ZAGREB - Potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja Rajko Ostojić ocijenio jučer da i nakon ostavke ministra turizma iz redova IDS-a Veljka Ostojića vladajuća koalicija ostaje stabilna. "Koalicija ostaje stabilna i čvrsta", rekao je Ostojić na upit novinara o ostavci IDS-ovog ministra turizma nakon afere s kupoprodajom zemljišta u Istri. "Ministar je podnio ostavku, premijer ju je prihvatio i to je sve što mogu reći", rekao je potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja Rajko Ostojić na promociji javnozdravstvene kampanje "Za zdravlje. Danas.".

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s jučerašnjeg je motivacijskog skupa stranke uoči lokalnih izbora i izbora za Europski parlament poručio da se HDZ vraća kako bi vratio dostojanstvo Hrvatskoj i kvalitetu života njezinim građanima. Karamarko je ocijenio da će predstojeći lokalni izbori i izbori za Europski parlament biti "lakmus papir za ono što će se dogoditi za godinu, godinu i pol, a to su parlamentarni izbori". HDZ-ovce je pozvao na punu mobilizaciju za izbore, naglasivši da "stranka nije svrha sama sebi". "Ovo je borba za karakter i budućnost Hrvatske. Hoćemo li dopustiti da prođe socijalistička ideja, kao da se 90-ih ništa nije dogodilo", upitao je Karamarko, naglasivši da stranka u izbore ulazi čvrsto i bez straha jer "neće dopustiti da o karakteru Hrvatske odlučuju oni koji Hrvatsku nikad nisu željeli ni voljeli". Ustvrdio je da je "svima jasno da SDP nije sposoban voditi državu" te da je brojka od 374 tisuće nezaposlenih osobna iskaznica ove vlade. HDZ-ovce je upitao i sjećaju li se Plana 21 s kojim je Kukuriku koalicija izišla na parlamentarne izbore. "Bila je to hrpa praznih obećanja, a čuo sam da sada pripremaju Plan 5, smanjuju obećanja, a valjda bi u četiri godine trebali doći do plana nula. Molim vas, nemojte nam više ništa obećavati", poručio je Karamarko vladajućima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙