FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB i Bank of England zadržale postojeće kamatne stope

LONDON/FRANKFURT, 7. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Europska središnja banka (ECB) i britanska središnja banka Bank of England (BoE) na redovnim mjesečnim zasjedanjima u četvrtak nisu mijenjale postojeću razinu ključnih kamatnih stopa, stoji u odvojenim izvješćima dviju banaka.

ECB je tako zadržao ključnu kamatnu stopu u visini 0,75 posto, kao što su tržišta i očekivala.

Pozornost tržišnih sudionika sada se preusmjerava tiskovnoj konferenciji čelnika ECB-a Marija Draghija koja će biti održana po završetku današnjeg redovnog mjesečnog zasjedanja ECB-a.

Konferencija za novinare u pravilu je u fokusu tržišta koja u potrazi za novim smjernicama žele dobiti što bolji uvid u stanje gospodarstva eurozone i u buduće poteze središnje banke.

Odvojeno, Bank of England danas je na redovnom zasjedanju također odlučila zadržati ključnu kamatnu stopu od rekordno niskih 0,5 posto.

Banka se ujedno suzdržala i od daljnjeg ubrizgavanja novca u posrnulo britansko gospodarstvo, unatoč spekulacijama tržišta o povećanju bančinog programa kupovina obveznica kako bi se potaknuo rast tog drugog najvećeg gospodarstva u EU. Vrijednost toga programa ostaje tako nepromijenjena, na 375 milijardi funta, stoji u priopćenju banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙