FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačko rodilište postalo "Prijatelj djece"

SISAK, 6. ožujka 2013. (Hina) - Sisačko rodilište danas je dobilo titulu "Rodilišta – prijatelja djece" i tako se priključilo ostalim rodilištima u Hrvatskoj koja su dosad ponijela taj naslov, a riječ je o 30-ak rodilišta.

Sisačko rodilište je u potpunosti obnovljeno krajem 2009., godišnje se ondje rodi oko 1200 djece, a smještajni uvjeti u rodilištu su na visokoj razini. Dodjelom priznanja "Rodilište-prijatelj djece", potvrđuje i kvalitetu dobre skrbi o majkama i djeci.

Rodilište koje ima status prijatelja djece mora uspješno primijeniti 'deset koraka za uspješno dojenje' i poštivati odredbe Međunarodnog kodeksa o načinu reklamiranja i prodaje nadomjestaka za majčino mlijeko.

Status "Rodilište – prijatelj djece" nije trajan, jer se rodilišta ponovno ocjenjuju svake tri godine. Do sada je ukupno pet rodilišta obnovilo taj status (Rijeka, zagrebački Sv. Duh, Vukovar, Dubrovnik i Koprivnica), priopćeno je danas iz UNICEF-a Hrvatska.

Prestižno priznanje su na prigodnoj svečanosti ravnatelju Opće bolnice Sisak dr. Damiru Pahiću uručili predstavnici UNICEF-a - programska voditeljica Đurđica Ivković i koordinator programa "Rodilište – prijatelj djece" dr. Josip Grgurić koji su osoblju rodilišta čestitali na tom važnom postignuću za majke i djecu.

Na svečanosti je bila i županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel i direktor tvrtke OBI Rudolf Hacker budući da ta tvrtka dvije godine podržava UNICEF-ovu akciju "Zajedno od početka" koja obuhvaća različite aktivnosti za humanizaciju rodilišta, uključujući stjecanje statusa "Rodilište – prijatelj djece", promicanje dojenja te stvaranje podrške i uvjeta za zajednički boravak majke i djeteta neposredno nakon rođenja.

Zahvalnicu za višegodišnju potporu UNICEF-ovim programima Rudolfu Hackeru uručila je UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić.

"Ponosna sam što se naše rodilište, uz najmodernije uvjete za boravak majki i djece i vrhunsku opremu, sada može pohvaliti i prestižnim statusom prijatelja djece. Hvala osoblju koje je svojim trudom i zalaganjem pridonijelo stjecanju tog naslova", istaknula je županica Lovrić Merzel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙