FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

osječka djeca uredit će svoju kazališnu stolicu

OSIJEK, 4. ožujka 2013.(Hina) - Dječje kazalište "Branka Mihaljevića" poziva djecu da pronađu u kući, kod baka, djedova i rodbine, staru stolicu koju će u kazališnoj radionici urediti i bit će njihova kazališna stolica.

Ravnateljica Jasminka Mesarić objasnila je da se projekt odnosi na uređenje dvorišne terase uz kazalište gdje će djeca sama urediti svoj prostor, oslikati zidove. Radionica bi trebala, ako bude lijepo vrijeme početi već ovoga vikenda. Cilj nam je djecu animirati na što veću povezanost sa svojim kazalištem i omogućiti im da sami urede prostor koji će koristiti za druženja, bilo organizirano za djecu vrtičke i školske dobi, ili kada s roditeljima dođu na poslijepodnevna druženja, rekla je Mesarić.

Stare stolice djeca će uljepšavati, popravljati i dotjerivati pod stručnim nadzorom poznatog osječkog arhitekta Brune Rechnera.

Ravnateljica Mesarić najavila je predstavu Šegrt Hlapić koja će biti izvedena 6. travnja. Premijera te poznate dječje priče Ivane Brlić Mažuranić u osječkom Dječjem kazalištu izvedena je 2009. i imala je velik uspjeh. Ove godine obilježava se sto godina od prvog objavljivanja priče Šegrt Hlapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙