FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku prva senzorička soba u istočnoj Hrvatskoj

OSIJEK, 14. veljače 2013.(Hina) - Osječki Centar za odgoj i obrazovanje Ivana Štarka bit će jedina ustanova u istočnoj Hrvatskoj sa senzoričkom sobom za provođenje terapije na svojim polaznicima - djeci i mladima s posebnim potrebama.

Po riječima ravnateljice Edite Lemal, riječ je o važnom obliku terapije senzoričke integracije djece s autizmom i višestrukim teškoćama u razvoju koja imaju senzoričku dezintegraciju. Riječ je o problemima u obradi informacija iz vanjskog svijeta, objasnila je ravnateljica Lemal.

Oprema za senzoričku sobu je skupa, a gotovo 130.000 kuna prikupljenih na malonogometnom turniru "8 kafića", održanom krajem prošle godine, omogućit će, uz naša sredstva, vrhunske uvjete za rad s autističnom djecom te djecom s još nekim poremećajima u razvoju.

Centar za odgoj i obrazovanje Ivana Štarka ima 170 polaznika u dobi od sedam do 21 godinu, a senzoričkom sobom koristit će se oni najmlađi, u dobi od sedam do 14 godina, jer se kod njih mogu postići najbolji pomaci u razvoju, rekla je Lemal.

Posebno važnim ocijenila je pomoć grada i Osječko-baranjske županije, koji će financirati uređenje prostorije za senzoričku sobu te još tri ili četiri dodatne učionice budući da je centar postao pretijesan.

Ravnateljica Lemal rekla je za Hinu kako očekuje da će senzorička soba biti spremna za korisnike na proljeće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙