FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maduro: Chavez nastavlja borbu s rakom

CARACAS, 26. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Venezuelskog predsjednika Huga Chaveza očekuje "nastavak liječenja" raka, mjesec i pol dana nakon operacije na Kubi, rekao je u petak kasno navečer njegov zamjenik Nicolas Maduro po povratku iz Havane.

"Predsjednik nastavlja borbu s bolešću", rekao je Maduro, dodavši da će u subotu iznijeti pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza kojega je našao u "veoma dobroj formi".

Chavez (58) je "optimist i ima povjerenja u naš rad (...). Vjeruje u Krista i u život", dodaje Maduro, ne rekavši kada bi se predsjednik mogao vratiti na posao.

Vlada je u četvrtak priopćila da se predsjednik oporavlja nakon operacije, premda ga još čeka "teška bitka" u borbi protiv raka, zbog kojega je 11. prosinca četvrti put operiran u Havani.

Chavez, koji je u listopadu ponovo izabran za predsjednika, nije se nakon te operacije pojavljivao u javnosti i ne zna se kada će se vratiti u Venezuelu, ali vlada i dalje tvrdi da on upravlja zemljom.

Kao dokaz tomu, Maduro je na državnoj televiziji VTV pokazao nekoliko dokumenata sa Chavezovim potpisom.

Usto je prenio poruku predsjednika oružanim snagama u kojoj od njih traži da budu "stalno" pripravne i pristašama koje poziva da iskažu potporu vladi 4. veljače, na obljetnicu neuspjelog državnog udara Huga Chaveza koji je tada bio pukovnik vojske.

Maduro je nakon toga trebao otputovati u Santiago, u Čileu, gdje u subotu počinje summit predsjednika Europske unije i Zajednice latinskoameričkih zemalja i Kariba (CELAC).

Dodao je da onamo putuje "s iznimnom i lijepom porukom koju je predsjednik napisao rukom" i koju će pročitati čelicima na summitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙