FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maduro putuje na Kubu kako bi posjetio Chaveza

CARACAS, 11. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Venezuelanski potpredsjednik Nicolas Maduro otputovat će na Kubu kako bi posjetio Huga Chaveza, mjesec dana nakon što je oboljeli venezuelanski predsjednik operiran zbog karcinoma već četvrti puta u posljednjih 18 mjeseci, objavljeno je u petak.

Chavez (58) se nije pojavio u javnosti od operacije 11. prosinca, a liječnici su u Havani priopćili da je imao više postoperativnih komplikacija, uključujući i tešku upalu pluća.

Chavez nije nazočio svojoj predsjedničkoj inauguraciji u četvrtak, ali je Vrhovni sud odlučio da predsjedničku prisegu može obaviti kasnije, što teoretski znači da može vladati Venezuelom mjesecima iz bolnice u Havani. Zasad nema čvrstih dokaza da je Chavez pri svijesti, objavio je Reuters.

"Našem ću zapovjedniku-predsjedniku prenijeti dobre vijesti o tome kako ljudi rade, stvaraju revoluciju hrabro, disciplinirano i puni entuzijazma", rekao je Maduro prije odlaska na Kubu.

Odgoda Chavezova polaganja prisege za novi šestogodišnji predsjednički mandat, prvi takav slučaj u venezuelanskoj povijesti, jasno govori o težini Chavezova stanja nakon četvrte operacije zbog recidiva raka trbušne šupljine.

Chavezova bolest ostavila je potpredsjednika Madura, bivšeg vozača autobusa koji dijeli radikalne socijalističke stavove svojeg čelnika, na čelu vlade dok se ne razjasni hoće li se Chavez oporaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙