FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 12. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MADRID/ZAGREB

Hrvatski rukometaši su pobjedom otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu svladavši u 1. kolu D skupine u Madridu Australiju s 36:13 (17:4), što je treća najveća pobjeda Hrvatske u povijesti na svjetskim prvenstvima. Izabranici Slavka Goluže imali su tek lakši trening protiv najslabije selekcije na ovom prvenstvu u Španjolskoj, koja je u prvom poluvremenu zabila tek četiri zgoditka. Kod Hrvatske su najbolji strijelci bili Zlatko Horvat s 8 i Ivan Ćupić s 7 pogodaka, a Goluža je dao priliku gotovo svim igračima, pa su zadnji dio utakmice na terenu bili debitanti - Luka Stepančić, Stipe Mandalinić i Lovro Šprem, te na vratima Filip Ivić. Za Hrvatsku protiv Australije nisu igrali Marino Marić i lakše ozlijeđeni Jakov Gojun, dok Igor Vori nije ulazio u igru. Sljedeći susret Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Alžira.

ZAGREB

U dvoboju 17. kola ABA lige košarkaši Cibone su poraženi u Zagrebu od slovenske Krke s 78:86 (45:41). Cibona je i po drugi put ove sezone poražena od Krke, a ovo je 11. poraz zagrebačke momčadi ove sezone u ABA ligi. Kod Cibone su najučinkovitiji bili Rozić (11), te Šarić, Parker i Žižić s po 10 koševa, dok je goste predvodio Lorbek s 22 ubačaja.

Cibona je sada na omjeru 6:11, a Krka ima 7 pobjeda i 10 poraza.

ZAGREB

Većina europskih nogometnih klubova odrađuje zimske pripreme u toplijim krajevima, a u današnjim utakmicama istakli su se hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Mario Mandžukić. Perišić je postigao prvi zgoditak u 5:1 pobjedi Wolfsburga protiv Herthe, dok je Mandžukić također postigao prvi pogodak za Bayern koji je pred 30.000 gledatelja u Baselu slavio protiv istoimenoga domaćina s 3:0.

ADELBODEN

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je peto mjesto u veleslalomskoj utrci za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu, za pobjednikom Amerikancem Tedom Ligetyjem zaostao je 1.73 sekunde.

Kosteliću je ovo najbolji ovosezonski rezultat u veleslalomu nakon što je u prve četiri utrke u ovoj disciplini zauzeo je jedno 13., dva 14. i jedno 21. mjesto.Drugo mjesto iza Ligetyja, koji je ostvario četvrtu pobjedu u petom ovosezonskom veleslalomu, zauzeo je Nijemac Fritz Dopfer sa 1.15 sekundi zaostatka, a treće još jedan Nijemac Felix Neureuther sa 1.24 sekunde slabijim vremenom.

Vodeći nakon prve vožnje, Austrijanac Marcel Hirscher pred kraj druge vožnje napravio je veliku pogrešku, te je na kraju završio na 16. mjestu sa 3.00 sekunde iza Ligetyja.Drugi hrvatski predstavnik na veleslalomu u Adelbodenu, Dalibor Šamšal nije stigao do cilja u prvoj vožnji.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Kostelić je sada 10. sa 285 bodova, vodstvo je zadržao Hirscher koji sada ima 755 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 729, dok je Ligety treći sa 652.

U nedjelju se u Adelbodenu vozi slalom.

MADRID

U susretima 1. kola Svjetskog prvenstva u Španjolskoj do pobjeda su došli srpski i makedonski rukometaši. U dvoboju C skupine u Zaragozi Srbija je lakše od očekivanoga svladala Južnu Koreju s 31:22 (13:9), dok se u skupini B Makedonci jako namučili protiv Čilea, ali su nakraju ipak slavili s 30:28 (12:10). U skupini A Njemačka je s 33:23 (12:10) nadigrala Brazil.

LONDON

U 22. kolu Engleske lige Chelsea je u gostima s 4:0 slavio kod Stoke Citya, te preoteo Tottenhamu treće mjesto na ljestvici. Chelsea je pobijedio na neugodnom terenu, no jako im je pomogao branič domaćih Jonathan Walters, koji je postigao čak dva autogola za 0:2. Posao su za još uvijek aktualnog europskog prvaka završili Lampard i Hazard. Everton kod kuće nije uspio pobijediti Swansea (0:0), a hrvatski napadač Nikica Jelavić igrao je cijelu utakmicu za domaće i uputio pet udaraca prema vratima od kojih nijedan nije završio u mreži. Veliki preokret napravio je "fenjeraš" Reading koji je kod kuće do 82. minute gubio s 0:2 protiv WBA, a nakraju slavio s 3:2. Aston Villa je poražena doma od Southamptona s 0:1, dok je Sunderland s uvjerljivih 3:0 ispratio West Ham. Fulham i Wigan su odigrali 1:1, a za domaćine je do 65. minute igrao Mladen Petrić.

U ranije odigranoj utakmici Queens Park Rangersi i Tottenham su odigrali bez golova, 0:0. Bila je to prva utakmica trenera Queens Park Rangersa Harrya Redknappa protiv svojeg bivšeg kluba. Redknapp je na klupi Tottenhama proveo gotovo četiri godine, a dobio je otkaz u lipnju prošle godine. QPR-u ovaj bod puno znači jer sada više nisu na posljednjem mjestu, dok je Tottenham sada četvrti.

U nedjelju se igraju derbiji Manchester United - Liverpool, te Arsenal - Manchester City.

Norwich City 0

Newcastle United 0

- - -

Reading 3 Jimmy Kebe 82, Adam Le Fondre 88pen, Pavel Pogrebnjak 90

West Bromwich Albion 2 Romelu Lukaku 19,69

- - -

Stoke City 0

Missed penalty: Jonathan Walters 90

Chelsea 4 Jonathan Walters 45+2ag,62ag, Frank Lampard 65pen, Eden Hazard 73

- - -

Sunderland 3 Sebastian Larsson 12, Adam Johnson 47, James McClean 74

West Ham United 0

- - -

Fulham 1 Giorgios Karagounis 22

Wigan Athletic 1 Franco Di Santo 71

- - -

Everton 0

Swansea City 0

- - -

Aston Villa 0

Southampton 1 Rickie Lambert 34pen

- - -

Queens Park Rangers 0

Tottenham Hotspur 0

PARIZ

Nogometaši Lyona slavili u gostima kod Troyesa u 20. kolu Francuske lige, te ponovno preuzeli vodstvo na ljestvici.

Lyon je poveo zgoditkom Maximea Gonalonsa (11), za domaćine je izjednačio Benjamin Nivet (38), a tri boda lideru osigurao je Samuel Mtiti u 75. minuti. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Lyon.

U petak je Paris St Germain kod kuće odigrao samo 0:0 protiv Ajaccia.

MADRID

Rezultati susreta 19. kola Španjolske lige:

Espanyol 1 Sergio Garcia 24

Celta Vigo 0

- - -

Real Valladolid 3 Patrick Ebert 21,90+3, Oscar 88

Real Mallorca 1 Victor 38

ZAGREB

Hrvatska reprezentativka u boksu Anamarija Vujaklija osvojila je srebrnu medalju na Kupu nacija u Zrenjaninu.

Vujaklija je u finalu kategorije do 57 kilograma prekidom u 2. rundi izgubila od viceprvakinje Europe i trenutno druge boksačice prema rang listi AIBA-e, Engleskinje Lise Whiteside. Hrvatska je na ovom kupu imala četiri predstavnice i sve četiri su osvojile medalje jednu srebrnu i tri brončane.

"Zadovoljni smo s nastupom jer su se sve četiri djevojke vraćaju kući s medaljom. Sa broncama kadetkinja Nives Ivanković u kategoriji do 57 kg, te seniorke Jovana Vučić do 75 kg i Danijela Vernić u +81 kg. Tu je i Vujaklija sa srebrom koja je odličnom pobjedom u polufinalu najavila velik uspjeh", kazao je izbornik hrvatske ženske reprezentacije u boksu Ante Matas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙