FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TOKIO/ZAGREB

Najpoznatiji hrvatski majstor borilačkih vještina Mirko Filipović pobijedio je u prvoj rundi borilačkog spektakla u Tokiju domaćeg predstavnika Shinichija Suzukawu. Borba Cro Copa i Suzukawe odvijala se po pravilima mješovitih borilačkih vještina (tzv. ulitimate fight) i bila je glavna atrakcija večeri u Rygoku Sumo Areni. Na početku bivši sumo borac je u dva navrata pokušao ubosti Filipovića u oko zbog čega je naš borac zatražio kraći odmor. Nakon toga je Filipović krenuo u siloviti napad na Suzukawu, kojemu je to bila prva borba po ovakvim pravilima, i ubrzo ga je srušio i došao u dominantni položaj koji mu je omogućio izvesti polugu na ruci i prisiliti Japanca na predaju nakon manje od dvije minute borbe.

Bila je to tek treća pobjeda polugom u karijeri Mirka Filipovića, koji je tako 2012. godinu zavrršio sa četiri pobjede s time da je tri ostvario u kick-boxingu (K-1). Sljedeći nastup Mirka Filipovića očekuje se na borilačkom spektaklu po K-1 pravilima ožujku u zagrebačkoj Areni.

MUENCHEN/ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić novu će godinu otvoriti 1. siječnja paralel-slalomom za Svjetski kup u Muenchenu, a prvi protivnik u knock-out sustavu bit će mu vodeći skijaš svijeta Norvežanin Aksel Lund Svindal. Tako je odlučio ždrijeb u bavarskoj prijestolnici, koji je u parove podijelio po 16 najboljih svjetskih skijaša i skijašica u slalomu, koji će se za bodove natjecati na 200 metara dugoj platformi. Ako u dvije utrke prođe Svindala, Kostelić ide na boljega iz dvoboja Talijana Stefano Grossa i Francuza Alexisa Pinturaulta. Trenutno prvi slalomaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher u osmini finala će se obračunavati sa sunarodnjakom Reinfriedom Herbstom, dok će se Šveđanin Andre Myhrer boriti sa Švicarcem Lucom Aernijem.

Utrke osmine finala započinju u 17.45 sati. Kostelić je paralel-slalom u Muenchenu osvojio prije dvije godine, a ta pobjeda mu je označila početak žetve bodova u siječnju, koja je Zagrepčaninu i donijela naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. U 2012. se paralelni slalom u Muenchenu, jedini takve vrste u Svjetskom kupu, nije održao zbog nedostatka snijega, pa je Kostelić zasad jedini pobjednik.

LJUBLJANA

Nogometni trener Srečko Katanec (49) prihvatio je ponudu da po drugi puta postane izbornik slovenske nogometne reprezentacije. Bio je izbornik Slovenije od 1998. do 2002. godine, a kasnije je vodio i reprezentacije Makedonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uz prvi mandat Katanca vezuju se do sada najveći uspjesi slovenskog nogometa, plasman na EP 2000. i SP 2002. godine. Na selektorsko mjesto dolazi nakon višetjednih pregovora sa predsjednikom Nogometnog saveza Aleksandrom Čeferinom, a uvjeti ugovora nisu poznati. Prijašnji nogometni izbornik Slaviša Stojanović dao je ostavku zbog neuspjeha u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2014. Ugovor sa Katancem formalno još treba potvrditi Izvršni odbor Nogometnog saveza krajem tjedna. Prvu utakmicu vodit će u Kopru 6. veljače, kada Slovenija u prijateljskom susretu igra protiv BiH.

MADRID

Portugalac Domingos Paciencia novi je trener španjolskog prvoligaša Deportiva, objavio je klub iz La Corune. Deportivo je u nedjelju otpustio trenera Jose Luis Oltru zbog loših rezultata i posljednjeg mjesta na ljestvici Primere. Novi trener Paciencia (44) imoa je plodnu igračku karijeru nastupajući za Porto i Tenerife, a kao trener je vodio portugalske klubove Leiriju, Academicu Coimbru, Bragu i lisabonski Sporting, iz kojeg je otišao u veljači ove godine nakon niza loših rezultata. Deportivo je bio prvakom Španjolske 2000., ove sezone se vratio u Primeru, no nakon 17 kola skupio je svega 12 bodova.

PARIZ

Sportski direktor vodećeg kluba Francuske lige PSG-a Leonardo demantirao je medijske napise da pariški klub u zimskom prijelaznom roku kupuje braniča Chelsea Ashleya Colea i veznjaka Intera Nizozemca Wesleya Sneijdera. "PSG nije pregovarao s Ashleyem Coleom. Naš trener Carlo Ancelotti vodio ga je u Chelseau i otud ta medijska nagađanja", kazao je Leonardo, koji je odbio i nagađanja o dolasku Sneijdera, koji s Interom ima ugovor do 2015., a ne igra.

"Iskreno, mi nismo kontaktirali sa Sneijderom. On ima ugovor do 2015., preskup je, a PSG na njegovoj poziciji ima barem pet odličnih igrača", objasnio je Leonardo.

SPLIT

Kineski nogometni stručnjaci i sportski novinari proglasili su šestu godinu za redom hrvatskog nogometaša Darka Matića (32), koji nastupa a momčad Beijing Guoan iz Pekinga ,za najboljeg zadnjeg veznog igrača kineske lige. Matić je izabran i u najbolji sastav svih vremena Beijing Guaon, kluba koji igra na Radničkom stadionu kapaciteta 67.000 mjesta, a za koji odnedavno igra i malijski napadač Frederic Kanoute. "Ova najnovija priznanja imaju za mene posebnu važnost pošto se nogomet u Kini ubrzano razvija a konkurencija među nogometašima iz godine u godinu sve je jača jer u Kinu dolazi igrati sve više nogometaša iz Europe", izjavio je Matić. Podsjetio je kako su u minuloj sezoni kineskog prvenstva bili angažirani, primjerice, bivši talijanski izbornik Marchelo Lippi predvodeći momčad Guangzhou, te proslavljeni nogometaši Didier Drogba i Nicolas Anelka u Shanghai Shenhui.

"Kinezi dovode u svoje klubove vrsne nogometaše i trenere iz Europe kako bi od njih stjecali iskustvo kretanja igrača s loptom i bez nje,te unaprijeđivali taktičke varijante nogometne igre", kazao je Matić. On je najprije dvije godine nastupao za momčad Teda, a potom prešao u Beijing Guoan u kojem je već četiri godine i s kojom je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor.

NEW YORK

Branitelji naslova New York Giantsi neće imati priliku zadržati krunu budući da nisu izborili doigravanje, iako su ligaški dio završili sa omjerom od 9 pobjeda i 7 poraza, kao i prošle sezone kada su otišli do kraja i osvojili naslov prvaka u profesionalnoj ligi američkog nogometa (NFL). U zadnjem kolu trebala im je pobjeda, što su i ostvarili svladavši Philadelphiju 42-7, ali im se nisu poklopili ostali rezultati, pa su ostali bez doigravanja. U doigravanje su ušli New England, Baltimore, Cincinnati, Houston, Indianapolis, Denver, Washington, Green Bay, Minnesota, Atlanta, San Francisco i Seattle. Od sudionika doigravanja najviše naslova imaju San Francisco 49ersi (5), zatim Green Bay Packersi (4), te New England Patriotsi i Washington Redskinsi po tri. No, u 21. stoljeću najuspješniji su New England Patriotsi koje vodi američki Hrvat Bill Belichick, jedan od najboljih trenera svih vremena. On je sa Patriotsima osvojio tri naslova (2002, 2004, 2005), te je još dva puta poražen u Super Bowlu (2008 i 2012). Od kada je preuzeo Patriotse, 2000. godine, samo jednom im je pobjeglo doigravanje (u sezoni 2008/2009), ima omjer od 139 pobjeda i 53 poraza, a u doigravanju 16–6.

Od momčadi u doigravanju najbolji napad imaju New England Patriotsi, koji su postizali 34.8 poena po utakmici, a sa tim prosjekom su ujedno i najbolji napad lige, dok najbolju obranu imaju Seattle Seahawksi, koji su primali 15.3 poena po susretu.

DOHA

Pregled teniskih turnira:

ATP Doha (1.054.720 USD), 1.kolo:

Simone Bolelli (Ita) - Daniel Gimeno (Špa) 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2);

Nikolaj Davidenko (Rus) - Victor Hanescu (Rum) 6:2, 6:3;

Paolo Lorenzi (Ita) - Albert Ramos (Špa) 7:6 (4), 6:1;

Viktor Troicki (Srb/6) - Björn Phau (Njem) 6:3, 3:6, 6:4

Grega Žemlja (Slo) - Fabio Fognini (Ita) 6:2, 3:6, 6:4

ATP Brisbane (436.630 USD), 1.kolo:

Jarkko Nieminen (Fin) - Julien Benneteau (Fra) 6:3, 2:6, 6:1;

Florian Mayer (Njem/6) - Santiago Giraldo (Kol) 6:4, 6:4;

Kei Nišikori (Jap/5) - Marinko Matošević (Aus) 7:5, 6:2;

ATP Chennai (450.000 USD), 1.kolo:

Robin Haase (Niz/6) - Yuki Bhambri (Ind) 7:5, 6:3;

Alja Bedene (Slo) - Joao Sousa (Por) 6:3, 6:2;

Go Soeda (Jap/8) - Jevgenij Donskoj (Rus) 6:1, 6:2;

Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6:3, 6:4;

WTA Brisbane, (milijun USD), 1.kolo:

Sabine Lisicki (Njem) - Lucie Šafarova (Češ) 6:2, 6:4;

Ksenia Pervak (Rus) - Caroline Wozniacki (Dan/8) 2:6, 6:3, 7:6 (1);

Alize Cornet (Fra) - Bojana Bobušić (Aus) 2:6, 6:3, 6:1;

Angelique Kerber (Njem/4) - Ana Tatišvili (Gru) 6:2, 4:6, 6:2;

Sara Errani (Ita/5) - Olga Pučkova (Rus) 6:1, 6:3;

Monica Puig (Prt) - Olivia Rogowska (Aus) 6:2, 6:3;

Sloane Stephens (USA) - Dominika Cibulkova (Slk) 6:2, 6:3;

WTA Shenzhen (500.000 USD), 1.kolo:

Bojana Jovanovski (Srb/7) - Alexandra Cadantu (Rum) 6:3, 6:1;

Ajumi Morita (Jap) - Chan Yung-Jan (Tajv) 6:4, 6:4;

Shuai Peng (Kina/6) - Anne Keothavong (VB) 6:4, 6:0;

Kai-Chen Chang (Tajv) - Silvia Soler (Špa) 4:6, 6:1, 6:3;

Elina Svitolina (Ukr) - Shahar Peer (Izr) 6:1, 6:3;

Marion Bartoli (Fra/2) - Venise Chan (HK) 6:1, 6:0;

Klara Zakopalova (Češ/5) - Andrea Hlavackova (Češ) 6:1, 6:1;

Julia Cohen (USA) - Nina Bratščikova (Rus) 0:6, 7:6 (7), 7:5;

Stefanie Vögele (Švi) - Timea Babos (Mađ) 6:4, 7:5;

WTA Auckland (235.000 USD), 1.kolo:

Elena Vesnina (Rus) - Eugenie Bouchard (Kan) 7:5, 6:3;

Kiki Bertens (Niz) - Svetlana Kuznecova (Rus) 6:7 (5), 6:2, 7:5;

Yanina Wickmayer (Bel/3) - Magdalena Rybarikova (Slk) 7:6 (3), 6:2;

Jamie Hampton (USA) - Zheng Jie (Kina/4) 7:5, 6:1;

Simona Halep (Rum) - Arantxa Rus (Niz) 4:6, 6:3, 6:1;

Johanna Larsson (Šve) - Misaki Doi (Jap) 4:6, 6:3, 6:2;

Kirsten Flipkens (Bel) - Galina Voskobojeva (Kaz) 6:1, 6:7 (2), 7:5;

Eleni Daniilidou (Grč) - Coco Vandeweghe (USA) 1:6, 7:6 (5), 6:4;

Pauline Parmentier (Fra) - Christina Mchale (USA/7) 6:4, 6:1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙