FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski studenti pokazali 'dobro srce' za siromašne

SPLIT, 19. prosinca 2012. (Hina) - U humanitarnoj akciji "Dobro srce studenata Splita" prikupljena je veća količina obuće, odjeće, higijenskih potrepština, prehrambenih proizvoda i igračaka koje će ovih blagdana dobiti siromašne splitske obitelji, rečeno je danas u Studentskome domu "Bruno Bušić" gdje su kutije s darovima koje su prikupili studenti, predane Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije.

"Osjećam se sretno i radosno ponajprije zato što u ovim teškim vremenima u kojima ljudi imaju minimalno, ipak odvajaju za druge, a drugi razlog moje sreće je što su akciju zamislili, organizirali i proveli studenti", rekao je rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić. Dodao je kako će on osobno s još četvero profesora sudjelovati u humanitarnoj akciji "5 za 1" u kojoj će svakoga mjeseca davati po 100 kuna za jednu siromašnu splitsku obitelj.

Zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković rekla je kako te akcije smatra bitnima za izgradnju mladih ljudi.

Splitski studenti, kojima su se pridružili i djelatnici fakulteta i Studentskog doma, kupili su za siromašne različite prehrambene i higijenske proizvode, a novac su prikupili odričući se jedne kave na dan koju bi popili u kafiću.

"Svi zajedno svojim sudjelovanjem u nečemu ovako humanitarnom izgrađujemo bolji svijet. Ispunjeni smo ponosom da nismo promašili i da smo iza sebe ostavili humanu generaciju", rekao je ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije Slavko Jerončić.

Akcija se provodila unutar Studentskog centra i Sveučilišta u Splitu u organizaciji Ureda za pastoral mladih i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije. Humanitarna akcija održana je pod motom "I ne zaboravite, nije važno koliko dajete, nego da je od srca, pa makar to bila i neka sitnica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙