FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum mladih SDP-a: Županija je Savjet mladih birala po stranačkom ključu

ŠIBENIK , 11. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik šibensko-kninskog županijskoga Foruma mladih SDP-a Luka Nikpalj je danas ocijenio da se, budući da u novi saziv Savjeta mladih te županije od 12 predloženih kandidata nisu prošli jedino mladi iz Foruma mladih SDP-a, nameće zaključak kako je odabir učinjen procedurom za koju se ne može reći da je demokratska.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je bila i predsjednica Županijskog odbora SDP-a Anita Bara, istaknuto je kako Savjet mladih ne smije biti politički obojen. Istaknula je kako je sramotno što se na rad Savjeta mladih uopće gleda politički te ne bi bio nikakav problem, s obzirom na to da se na natječaj prijavilo 12 kandidata, da se, umjesto dosadašnjih devet članova, u to tijelo izabere 12 članova.

"Takvom smišljenom i krajnje nemoralnom načinu cilj je bio jedino eliminacija kandidata Foruma mladih SDP-a", dodala je Bara.

Mladi SDP-ovci ustvrdili su kako su županijske stručne službe na listi kandidata pogrešno navodile njihove datume rođenja, a sve to dovoljno govori o neozbiljnom i neprofesionalnom pristupu županije.

Luka Nikpalj kritizirao je na današnjoj konferenciji i rad županijskoga Savjeta mladih ističući da to tijelo nije učinilo ništa u prošlome mandatu. Nezadovoljan je i radom Savjeta mladih grada Šibenika, na čijem je čelu već dvije godine, no obećao je da će se to promijeniti. Pozvao je zato sve Šibenčane da se odazovu humanitarnoj akciji "Ne okreći glavu, spriječi nasilje" u sklopu koje se prikuplja pomoć za mladog Šibenčanina Juru Kulazu, koji je brutalno pretučen ispred jedne diskoteke.

Nikpalj je pozvao sve županijske, gradske i općinske vijećnike sa šibensko-kninskog područja da se u prosincu odreknu svojih naknada i da ih uplate za liječenje tog mladića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙