FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić "humanitarnom kavom" proslavio rođendan

ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je uz "humanitarnu kavu" proslavio 57. rođendan u krugu suradnika i prijatelja koje je, kao i ranijih godina, zamolio da mu ne donose darove nego da uplate prilog za Zakladu za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti.

U Maloj kavani na Trgu bana Jelačića, gradonačelnika Bandića je dočekala Folklorno izvorna skupina "Remete" poželjevši mu sve najbolje pjesmom "Za tvoj dragi rođendan", a gradonačelnik je i svim sugrađanima poželio puno zdravlja te gošćama podijelio crvene ruže.

Gradonačelnik Bandić podsjetio je kako je dosad za Centar za prevenciju moždanog udara koji djeluje pri KBC-u Sestara Milosrdnica, prikupljeno 3,5 milijuna kuna, a da je za opremanje Centra potrebno prikupiti još 1,5 milijuna kako bi počeo u cijelosti funkcionirati. Ako ne za ovaj, za sljedeći rođendan skupit ćemo 1,5 milijuna kuna i zatvoriti financijsku konstrukciju, rekao je gradonačelnik.

Kako je naveo, u KBC Sestara Milosrdnica danas postoji aparat kojim se sondom izvadi ugrušak i čovjek kojega zadesi moždani udar ide kući za dva dana, a ne za tri mjeseca kao što je to bilo s njim.

"Možda upravo vaša donacija pomogne u spašavanju nečijeg života", poručio je.

Gradonačelnik Bandić je osnovao Zakladu za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti 2004. nakon što je i sam godinu ranije prebolio moždani udar, a kao inicijalna sredstva darovao je svoju plaću. Zahvaljujući djelovanju Zaklade otvoren je Centar za prevenciju moždanog udara pri KBC Sestara Milosrdnica, jedini takav centar u ovom dijelu Europe.

Predsjednica Upravnog odbora Zaklade je akademkinja Vida Demarin, dugogodišnja predstojnica Klinike za neurologiju KBC Sestre milosrdnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙