FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan otvorenih vrata zadarskoga Probacijskog ureda

ZADAR, 14. prosinca 2012. (Hina) - Probacijski ured u Zadru otvorio je danas u 12 sati vrata građanima kako bi se upoznali s poslovima zaštite društvene zajednice od počinitelja kaznenih djela kroz njihovu rehabilitaciju i reintegraciju u društvo koje se provode u sklopu probacijskog sustava.

Voditeljica zadarskoga Probacijskog ureda Josipa Jermen podsjetila je na konferenciji za novinare da je Zakon o probaciji donesen 2009. godine, a 2011. počeli su se otvarati prvi uredi, čime je "zaživio" probacijski sustav u Hrvatskoj.

"Zasad se više od 90 posto poslova odnosi na izvršavanje takozvanih alternativnih sankcija, rad za opće dobro na slobodi i uvjetne osude sa zaštitnim nadzorom. Trenutačno imamo oko 70 predmeta i uglavnom je riječ o radu za opće dobro na slobodi koje traje većinom od šest mjeseci do godinu dana", istaknula je Josipa Jermen. Navela je da okrivljenici rade u raznim ustanovama te ekološkim ili humanitarnim udrugama kao što su Caritas i Crveni križ, ali, dodala je, "bitno je da je to negdje gdje ta sankcija može ostvariti svoju svrhu kako bi taj rad bio za opće dobro i da zajednica ima koristi".

Probacijski ured u Zadru ovlašten je za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju i jedan je od 12 takvih ureda u Hrvatskoj, a počeo je raditi u rujnu i najmlađi je u Hrvatskoj, kazalaa je načelnica Sektora za probaciju u Ministarstvu pravosuđa Jana Špero. Dodala je da će se ured otvoriti još u Dubrovniku, čime će biti otvoreni svi planirani probacijski uredi u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙