FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljene knjige Uvod u ekonomiju i Mikroekonomija

DUBROVNIK, 16. studenog 2012. (Hina) - Na Sveučilištu u Dubrovniku danas su predstavljene dvije knjige, Uvod u ekonomiju i Mikroekonomija: menadžerski pristup, autora prof. dr. Đure Benića, profesora na Sveučilištima u Zagrebu i Dubrovniku.

O knjigama su govorili recenzenti profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu: Ivo Družić, Lorena Škuflić i Jasminka Šohinger, koji su naglasili kako su ove knjige među najvrjednijim djelima ekonomske znanosti u Hrvatskoj.

Prof. Ivo Družić kazao je kako u Hrvatskoj nema tako strukturiranog djela kao što je Uvod u ekonomiju, a riječ je o vrijednom i korisnom sveučilišnom udžbeniku koji će ostaviti trajni trag u sveučilišnoj udžbeničkoj literaturi iz područja ekonomije.

"U odnosu prema drugim udžbenicima ove vrste, knjiga "Mikroekonomija: menadžerski pristup" spada u sam vrh", istaknule su profesorice Jasminka Šohinger i Lorena Škuflić.

Autor, prof. dr. Đuro Benić, kazao je kako je svjestan da studenti teško polažu njegove predmete, a problem vidi u učenju iz skripti.

Kao nastavnik trudim se razviti ekonomsku logiku kod studenata i naglasio kako je knjiga uvod u ekonomiju rađena "laganim pristupom" da bi studente uvela u problematiku ekonomske teorije, za razliku od knjige Mikroekonomija: Menadžerski pristup, koja na složeniji način analizira funkciju potražnje, ponude, ponašanje potrošača, proizvodnju, troškove itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙