FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački inkubator poduzetništva počeo raditi

ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Na današnjem predstavljanju novoustrojenoga Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) najavljeni su projekti pomoći mladim poduzetnicima u visokoj tehnologiji u prostorijama koje je osiguralo Sveučilište u Zvonimirovoj ulici na temelju sporazuma o suradnji kojim nije definirano samo korištenje tih prostorija, nego i mnogo šira suradnja na razvoju inovacijskih i drugih potencijala.

Voditelj centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Srđan Novak rekao je na konferenciji za novinare da je Sveučilište prepoznalo ZIP kao partnera te da je, uz svoje dvije osnovne zadaće - izobrazbu visokoškolskoga kadra te znanstveno-istraživačku djelatnost, pokrenulo i potporu razvoju znanja i transferu tehnologije.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika rekao je da se njegovo ministarstvo prije bavilo i pitanjima tehnologije, koja je, kako je ocijenio, "s vremenom ispala iz fokusa interesa". Ustvrdio je kako se u visoku tehnologiju dosad loše ulagalo gradeći objekte bez prave namjene, a to se dogodilo i s kadrovima koji su poslije otišli u druge sektore zbog bolje mogućnosti rada i zarade. Također je rekao da će ministarstvo pružiti potporu i razumijevanje mladim ljudima iz ZIP-a.

ZIP je podupro i britanski veleposlanik David Arthur Slinn, koji je rekao da će krajem mjeseca skupina poduzetnika okupljenih u ZIP-u posjetiti londonski Tech City u kojem je oko 4000 visokotehnoloških tvrtaka u Velikoj Britaniji. Mislili smo da će zanimanje biti manje, ali dosad je 28 osoba iskazalo interes za posjet Tech Cityju, što govori o entuzijazmu i interesu tih mladih ljudi, dodao je. Istaknuo je važnost visokotehnološkog sektora te rekao da je on važan za svaku modernu ekonomiju.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare Ivo Špigel iz ZIP-a najavio je mnoge događaje, radionice i predavanja mladim poduzetnicima koji su još u ranoj fazi poduzetničkog razvoja te potporu mladim poduzetnicima i njihovim projektima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙