FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: proces pristupanja Hrvatske EU prema planu

ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Ulazak Hrvatske u Europsku uniju u predviđenom rasporedu nikako nije ugrožen, ističe Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata danas u priopćenju, neprimjerenim ocjenjujući da pojedine političke stranke tako važnu temu pokušavaju iskoristiti za probitak na domaćoj političkoj sceni.

"Neprikladno je saborsku govornicu ili bilo koju drugu političku platformu koristiti za plašenje javnosti konstruiranjem lažne optužbe da je zbog vlade ugrožen 1. srpanj iduće godine kao datum ulaska naše zemlje u EU. Istina je pak da vlada i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić svim snagama rade na ostvarenju toga cilja. Zadnje izvješće Europske komisije potvrđuje spremnost Hrvatske na članstvo u Europskoj uniji, a proces ratifikacije pristupnog ugovora odvija se zadovoljavajućim tempom", ističe predsjednik Kluba zastupnika HNS–a u Hrvatskom saboru Jozo Radoš. Dodaje kako se radi o ključnom i vitalnom interesu Hrvatske koji mora biti iznad stranačkih politika.

U vezi nekakvog eventualnog referenduma koji se spominje ovih dana u javnosti jasno valja reći da on može biti povezan samo s promjenom temeljnog ugovora Unije. U tom slučaju Republika Hrvatska će postupiti kao i ostale članice Europske unije što uključuje i mogući referendum, dodaje Radoš.

Podsjeća i kako je HNS bila prva politička stranka u Hrvatskoj koja se zalagala za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, u vrijeme dok je današnja oporba, a tadašnja vlast pružala otpor takvim idejama.

"Politika HNS–a je u tom pogledu vrlo konzistentna i sva naša nastojanja u Vladi, kao i nastojanja svih ostalih koalicijskih partnera, usmjerena su prvenstveno ka tome cilju", naglasio je Radoš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙