FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS preporučuje model JPP-a za izgradnju nove Sveučilišne bolnice u Rijeci

RIJEKA, 18. listopada 2012. (Hina) - Za izgradnju nove Sveučilišne bolnice u Rijeci HNS preporučuje model javno-privatnog partnerstva (JPP), rečeno je večeras na konferenciji za novinare.

Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izrazio je čuđenje zbog protivljenja modelu javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme, a saborska zastupnica HNS-a Nada Turina-Đurić rekla je da su otpori tome modelu potpuno neutemeljeni.

Varaždinska županija može biti dobar primjer svima ostalima kako primjenjivati taj model, rekla je, ističući kako se nada da će se postići suglasnost o realizaciji projekta riječke bolnice po tome modelu. U projektu bi trebali sudjelovati Primorsko-goranska županija i grad Rijeka, a ključni partner trebalo bi biti Ministarstvo zdravlja, rekla je.

Član središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar rekao je da su se modelom javno-privatnog partnerstva u toj županiji izgradile 33 škole. Županija za tu izgradnju nije imala dovoljno novca, a nije se mogla niti zaduživati pa je taj model bio najbolje rješenje, dodao je.

Bivšoj vladi u Hrvatskoj vjerojatno nije odgovarao taj model jer se tako nisu mogli obavljati poslovi preko Fimi medije, ustvrdio je Štromar, ističući da u tome modelu "gotovo ne može biti korupcije".

Pozvao je gradonačelnike velikih gradova i župane da prijave projekte vladi za realizaciju putem javno-privatnog partnerstva, ističući da je vlada spremna sudjelovati u troškovima. Dodao je kako je u Rijeci vlada već iskazala spremnost o sufinanciranju 50 posto troškova za izgradnju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je da čelnici te stranke obilaze hrvatske županije u sklopu priprema za sljedeće lokalne izbore. "Predstavljamo određene programe, a ujedno razgovaramo s HNS-ovcima na lokalnim i regionalnim razinama, a sve s ciljem postizanja kvalitetnog rezultata stranke na izborima", dodao je. Cilj je povećanje broja gradonačelnika, načelnika općina i vijećnika za 20 posto, a broja župana za najmanje 100 posto u odnosu prema posljednjim lokalnim izborima.

Kukuriku koalicija ne želi dopustiti HDZ-u da se vrati na političku scenu dobrim rezultatima na sljedećim izborima, poručio je Vrdoljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙